Dragnea cere SRI o pozitie referitoare la propunerea lui Sevil Shhaideh ca premier: Risc de securitate nationala a fost Ciolos

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 16:46
12402 citiri
Dragnea cere SRI o pozitie referitoare la propunerea lui Sevil Shhaideh ca premier: Risc de securitate nationala a fost Ciolos
Foto: captura video Digi 24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a manifestat inca o data nemultumirea dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca va anunta numele premierului dupa Craciun, social-democratul vizand de aceasta data Serviciile secrete ale Romaniei.

Dragnea a facut declaratii, joi dupa-amiaza, la sediul PSD, iar principalul subiect de discutie a fost legat de sotul lui Sevil Shhaideh, propunerea social-democratilor pentru functia de prim-ministru.

"Sotul dnei Shhaideh este cetatean roman. Cred ca institutiile statului roman nu acordau cetatenie unui om daca avea probleme. Este un om serios, foarte bine pregatit, care nu are probleme.

Am vazut tot felul de alegatii, inclusiv de la un fost presedinte, care bate campii", a spus Dragnea, facand referire la declaratiile lui Traian Basescu, care i-a atras atentia lui Klaus Iohannis ca sotul lui Shhaideh a lucrat 20 de ani in Guvernul sirian.

La observatia unei jurnaliste ca sotul lui Shhaideh a lucrat 20 de ani in Ministerul Agriculturii din Siria, Dragnea s-a enervat: "Stimata domnisoara, il cunoasteti, ati fost in Siria? Nu vreau sa mai raspund la intrebari primite prin sms. Cand o sa ma vedeti pe mine citind sms-uri, discutam".

Apoi, o jurnalista Realitatea Tv a spus ca Akram Shhaideh are afaceri imobiliare la Damasc.

"Daca vorbim de imobiliare, sa le dati aceste informatii dlui Hellvig (directorul SRI - n.red.) sau dlui Iohannis sau dlui Rares Bogdan", a fost raspunsul lui Dragnea, care a adaugat ironic ca "mai avem de vorbit la NATO despre sotul dnei Shhaideh" si a precizat ca propunerea facuta de el nu poate fi refuzata "cu asemenea scuze", legate de riscuri pentru securitatea nationala.

"Risc de securitate nationala a fost Guvernul lui Dacian Ciolos, guvern zero. Aici serviciile ar fi trebuit sa intervina de mult, Romania a pierdut miliarde de euro. Sunt foarte convins ca toate serviciile l-au informat pe presedinte, risc de securitate nationala a fost in acest an in care Romania fost pusa intre paranteze. Am suferit cu totii in acest an", a mai spus presedintele PSD.

Totodata, acesta a cerut o pozitie publica clara a SRI cu privire la nominalizarea facuta pentru functia de premier.

"Cred ca SRI ar trebui sa aiba pozitie foarte clara daca exista vreo problema de securitate sau o problema in ce priveste aceasta nominalizare, altfel o sa inteleg ca aceste zvonuri pleaca de la ei. Eu le cer public, ca ne cunoastem", a mai precizat liderul social-democrat.

Citeste cine este sotul lui Sevil Shhaideh

Dragnea a spus ca Shhaideh lucreaza la bugetul pe 2017 "impreuna cu niste colegi" si ca o sa mearga si el la discutii.

"Decizia este sa nu aiba nicio iesire publica, pana cand nu o va desemna dl presedinte. Se intarzie aceasta desemnare si sunt zile pe care le puteam folosi.

Am stabilit impreuna sa vorbim despre echipa guvernamentala doar dupa ce apare nominalizarea oficiala, pentru ca nu vreau sa ne facem de ras, sa discutam cu posibili ministri si sa ajungem in situatia in care, Doamne fereste, nu va fi desemnata.

Dupa ce va fi aceasta desemnare, in maxim doua zile finalizam discutiile si prezentam, ne va prezenta echipa guvernamentala. Probabil ca presedintele Romaniei are motive intemeiate sa amane. Am vrea sa intram in anul viitor cu un guvern.

(...) Cine o stie pe dna Shhaideh stie ca e o femeie foarte serioasa si foarte muncitoare si foarte cuminte", a subliniat Liviu Dragnea.

Acesta a reluat afirmatia facuta miercuri ca, daca Iohannis nu o va nominaliza pe Shhaideh, liderii partidelor din majoritatea parlamentara vor merge "in alta parte", fara a preciza clar la ce se refera atunci cand a fost intrebat de jurnalisti: "Uite aici, in sediu, sa bem un pahar de vin fiert. Lucrurile o sa fie bine, o sa guvernam bine".

Citeste si care a fost reactia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, dupa ce Iohannis a spus ca desemneaza premierul dupa Craciun

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Liviu Dragnea Sevil Shhaideh SRI, #Dragnea Ciolos securitate nationala, #Dragnea Servicii Guvern Ciolos , #premier