Voinescu: Vorbe precum nesimtit sau idiot se spun in Parlament precum "Buna dimineata!'

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 11:53
2231 citiri
Voinescu: Vorbe precum nesimtit sau idiot se spun in Parlament precum "Buna dimineata!'
Foto: Realitatea TV

Deputatul PD-L Sever Voinescu se declara socat de comportamentul si limbajul vulgar folosit in Parlamentul Romaniei, unde "vorbe grele precum nesimtit, idiot sau obraznic se rostesc cu usurinta cu care ai bea un pahar de apa, sau ca si cum ai spune 'Buna dimineata !'".

"Sunt la primul mandat de deputat dar ceea ce vad in Parlament ma socheaza. Rar mi-a fost dat sa constat intr-o comunitate de oameni o asa usurinta de a jigni si de a ofensa atat de brutal. Nu stiti ce traieste un vorbitor de la microfon, ce urla si ce i se spune! Cel putin ca la meci. (...) Vorbe grele precum nesimtit, idiot sau obraznic se rostesc cu usurinta cu care ai bea un pahar de apa, sau ca si cum ai spune 'Buna dimineata !'", a afirmat Sever Voinescu vineri, intr-o emisiune la Antena3.

"Nesimtit e deja un cuvant care face parte din limbajul parlamentar", a mai adaugat deputatul PD-L, subliniind pe de alta parte ca si discursurile de la tribuna au devenit pe cat de agresive pe atat de lipsite de substanta.

"Am vazut un discurs al unei doamne senator, in care, in jumatate din el, primul ministru era atacat pentru ca e scund. Evident, partea ei politica jubila", a mai spus Voinescu, admitand ca "s-a ajuns prea jos si, din cate imi dau seama,inca nu s-a terminat, se duce si mai jos de atat. cred ca nu suntem nici la jumatatea drumului in aceasta cadere a comportamentului in Parlament".

Voinescu spune ca a incercat sa discute si cu liderii celorlate partide pe aceasta tema, dar desi "toata lumea e de acord ca nu e in regula", se pare ca nu se face nimic pentru a se schimba aceasta atitudine.

Rabufnirea de sinceritate a secretarului Camerei Deputatilor a fost generata de manifestarile de-a dreptul socante inregistrate luni noaptea in plenul Parlamentului, cu ocazia desemnarii judecatorului pentru Curtea Constitutionala.

Imbranceli si injuraturi - din culisele votului pentru alegerea unui judecator la CCR

E de neconceput ca un parlamentar sa fie impiedicat sa voteze, este fundamental pentru democratie!

"Au fost situatii si gesturi de o gravitate extrema (...)S-au taiat firele de la microfoane cu cutterul, am fost amenintati fizic si verbal, mi s-a spus ca daca nu stau acolo mi se da un pumn in cap", a dezvaluit Sever Voinescu, referindu-se evident la reprezentantii Opozitiei.

Deputatul a subliniat insa ca, in oponia sa, cel mai grav lucru, fara precedent de altfel, a fost acela ca unii parlamentari care doreau sa isi exercite dreptul la vot au fost fizic impiedicati sa o faca.

"Daca un parlamentar e impiedicat fizic sa voteze, acesta este cel mai grav lucru! Dupa orice criteriu si regula parlamentara e de neadmis, de neconceput. Dreptul parlamentarului de a vota este fundamental pentru democratie. Eu am fost socat de ce am vazut atunci", a mai spus Sever Voinescu.

Cu toate acestea, deputatul PD-L apreciaza ca intreaga situatie trebuie lamurita si rezolvata prin mijloace parlamentare, nicidecum prin depunerea de plangeri penale si interventia procuraturii, asa cum au declarat alti parlamentari.

Boureanu cere ancheta penala asupra unor deputati din Opozitie

"Trebuie lamurit, dar lamurit de noi insine, prin mijloace parlamentare. Sunt total impotriva imixtiunii politiei sau structurilor penale in afacerile interne ale Parlamentului(...)Nu stiu daca s-a discutat acest subiect in partid, dar parerea mea este ca nu e o afacere penala si nu trebuie sa chemam procurorii sa faca dreptate in Parlamentul Romaniei pentru ca riscam sa pornim astfel pe un drum foarte periculos", a avertizat Sever Voinescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sever Voinescu, #scandal camera deputatilor, #judecator Curtea Constitutionala , #deputat
Comentarii