Voinescu: Si daca ne dam toti demisia din Parlament, Curtea nu ar valida alegerile

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 12:58
1822 citiri
Voinescu: Si daca ne dam toti demisia din Parlament, Curtea nu ar valida alegerile
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu, a declarat luni, inainte de sesiunea extraordinara a Parlamentului, ca PDL a stabilit in sedinta BPN care vor fi raspunsurile la solicitarile Opozitiei, neexistand o discutie pe tema remanierii Guvernului, care insa va veni "foarte curand".

Voinescu a precizat mai intai ca intreaga Coalitie de guvernare si-a manifestat, luni dimineata, inca o data "coeziunea politica" si a afirmat ca la sesiunea extraordinara vor fi analizate, prin intermediul dezbaterilor politice, solutiile Opozitiei precum si propunerile Puterii.

"Ne asteptam la o dezbatere consistenta, speram ca va fi pe solutii, pe substanta, nu va fi un lung sir de jigniri reciproce, un exercitiu al urii si santajului", a declarat deputatul PDL.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza posibilitatea ca toti parlamentarii USL sa demisioneze, Sever Voinescu a spus ca trebuie trecut dincolo de "fierbinteala si frenezia care i-a cuprins pe cei de la USL", dornici sa vina cat mai repede la putere, si trebuie tinut cont de Constitutie.

Sever Voinescu a precizat ca aceasta prevede un singur caz in care Parlamentul poate fi dizolvat, si anume ca, dupa demisia Guvernului, alte doua propuneri de guvern sa nu treaca la vot.

"Nu putem avea alegeri anticipate fara ca Parlamentul sa fie dizolvat(...) Si daca ne dam toti demisia, si USL si noi, si ar ramane parlamentul gol, tot nu se ajunge la anticipate", a precizat Sevr Voinescu, pozitie sustinuta de altfel si sambata de Adrian Nastase.

Deputatul PDL a precizat ca solutia nu poate fi decat una constituionala.

"Trebuie sa fim rationali si sa pastram Romania in cadrul Constitutiei. Si daca le-am face printr-un acord politic, CCR nu le poate valida(...) Solutiile politice, catre care suntem deschisi, nu pot fi decat de natura Constitutionala", a spus Sever Voinescu, reamintind ca posibilitatea dizolvarii Parlamentului ar trebui sa constituie unul dintre motivele importante pentru care ar trebui revizuita Constitutia.

Pe de alta parte, el a precizat ca, in cadrul legislativ actual, calendarul unor alegeri anticipate ar face ca acestea sa fie organizate tot in toamna, pentru ca "este necesara o durata de timp pentru stabilirea alegerilor si pentru campania electorala".

Remanierea - foarte curand

Intrebat de jurnalisti daca s-a discutat la sedinta BPN despre remanierea guvernului sau chiar demiterea lui, Sever Voinescu a raspuns ca subiectul nu a fost abordat, dar si-a exprimat convingerea personala ca o remaniere se va face "foarte curand, dupa aceasta sesiune extraordinara".

Referitor la depunerea mandatului de catre premier, acesta a spus ca nu poate specula pe acest subiect, el nefiind discutat, chiar daca "toata lumea e de acord ca trebuie sa existe unele schimbari".

"Nu a existat nicio discutie acum, despre schimbarea Guvernului. Am vorbit despre procedura de astazi, despre solutiile Opozitiei si propunerile pe care le vom face noi", a conchis Sever Voinescu, precizand inca o data ca solutia politica nu poate fi decat constitutionala si oricum Guvernul este la final de mandat, mai sunt cateva luni pana la alegerile la termen.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#alegeri anticipate PDL, #sesiune extraordinara parlamentara, #PDL anticipate , #PDL
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Sa incercam si om vedea ce zice Curtea