Voinescu: Romania se mai poate salva numai cu demisiile lui Ponta si Antonescu

Luni, 06 August 2012, ora 12:18
2563 citiri
Voinescu: Romania se mai poate salva numai cu demisiile lui Ponta si Antonescu

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, luni, ca, daca Victor Ponta "nu demisioneaza el insusi", atunci demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre reprezinta doar "un tap ispasitor, un cap politic aruncat opiniei publice, iar operatiunea de subminare a statului va continua".

"Dupa toate greselile, dar si porcariile comise, ministrul de Interne nu mai avea alta varianta. Insa, daca Victor Ponta nu demisioneaza el insusi, atunci nu avem de-a face cu un act de asumare a responstabilitatii in al treisprezecelea ceas, ci cu un tap ispasitor, un cap politic aruncat opiniei publice, iar opreratiunea de subminare a statului va continua. Romania se mai poate salva numai cu demisiile lui Victor Ponta si Crin Antonescu, autorii principali ai cosmarului prin care trecem cu totii", a precizat Sever Voinescu.

El a mai spus ca, "odata cu aventura nebuneasca a demiterii prin referendum a lui Traian Basescu, intregul sistem al administratiei publice din Romania a fost subminat de un abuz politic fara precedent originar la varful Guvernului".

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

"Asupra mea si a Ministerului Administratiei si Internelor s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate aprecieri, nenumatate discutii de catre politicieni romani, incepand cu Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astazi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

El a adaugat ca, in opinia lui, referendumul a fost organizat "suficient de bine, chiar bine" si ca el este un politician "onest, corect".

Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru Mediafax, ca si-a inaintat demisia din functie, el precizand ca a facut acest lucru "din motive personale" si ca va comenta mai mult "altadata".

Contactat de Mediafax, dupa ce Ioan Rus i-a anuntat demisia din functia de ministru delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre a confirmat ca si-a inaintat demisia.

Intrebat despre motivele demisiei sale, Dobre a raspuns: "Sunt motive personale. Voi comenta mai mult altadata".

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#demisie Ioan Rus, #Victor Paul Dobre demisie , #Victor Ponta