Voinescu: Ponta instiga la violenta ca sa ajunga presedinte, iar Nastase premier

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 15:03
2203 citiri
Voinescu: Ponta instiga la violenta ca sa ajunga presedinte, iar Nastase premier
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L, Sever Voinescu, a declarat ca actiunea PSD si a presedintelui formatiunii Victor Ponta de a picheta sediile partidelor politice, in urma cazului Nicolescu, face parte dintr-un plan de a-i aduce pe social-democrati la putere prin instigarea la violenta, neliniste sociala si insurgenta.

Comentariile lui Voinescu au plecat de la critica facuta liderilor PSD fata de apelul acestora privind solidarizarea cu presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu si pentru pichetarea sediilor PDL in ziua recursului asupra masurii arestarii preventive a social-democratului.

"Din cate vedem in ultima vreme, dnul Ponta impinge PSD spre insurgenta, i se pare, cred, ca asta este calea ca sa ajunga la putere, a spus-o in nenumarate ocazii cat se poate de limpede. PDL a respectat mereu, respecta si va respecta independenta si profesionalismul magistratilor romani, motiv pentru care condamna ferm orice actiune politica menita sa influenteze mersul normal, firesc, legal, al actului de justitie. Actul de justitiei se realizeaza conform legii, si nu conform pulsiunilor pubele ale dnului Victor Ponta", a afirmat Voinescu.

"Sa chemi populatia sa picheteze sediilor unor partide politice pentru a influenta o decizie intr-un anumit proces judiciar tine de o mentalitate specifica anilor '50, iar limbajul liderilor PSD care intimideaza, ameninta magistrati in legatura cu activitatea lor profesionala este cu totul si cu totul inadecvat", a mai sustinut deputatul PDL.

Voinescu a expus ideea conform careia PSD ar dori sa ajunga la putere pentru a-l instala pe Victor Ponta in functia de sef al statului, iar pe Adrian Nastase ca premier. "Deturnarea atentiei opiniei publice de fondul unui dosar si de la chestiuni atat de importante precum cele legate de combaterea coruptiei in linia obsesiei anti-Basescu este pana la urma un act de diversiune. In al doilea rand, mi se pare ca instigarea la violenta, la neliniste sociala, creearea de tensiuni sociale, politice, in acest moment face parte din tactica unui plan care urmeaza sa aduca la putere in Romania pe dnul Victor Ponta in functia de presedinte al Romaniei si pe dnul Adrian Nastase in functia de prim-ministru", a afirmat Voinescu.

De asemenea, el a comentat inclusiv solidarizarea presedintelui PNL, Crin Antonescu cu actiunile social-democratilor. "Iluzia dnului Crin Antonescu care isi imagineaza ca in 2014 sau mai devreme masinaria PSD va trage intens ca sa-l faca pe domnia sa presedinte al Romaniei se va dovedi foarte curand o pilula amara", a apreciat deputatul PDL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut vineri, la Pitesti, un apel pentru pichetarea sediilor PDL din intreaga tara in ziua in care se va judeca recursul fata de masura arestarii preventive a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de mai multe fapte de coruptie, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 29 de zile. Decizia Tribunalului Arges poate fi contestata la Curtea de Apel.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Sever Voinescu PDL, #voinescu ponta nastase violenta , #PDL