Voinescu: Pentru Ponta, scaunul de premier e ca pluta pentru un naufragiat

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 11:43
3358 citiri
Voinescu: Pentru Ponta, scaunul de premier e ca pluta pentru un naufragiat

Traian Basescu si USL sunt "condamnati la coabitare", iar singurul lucru "care-l mai tine in viata" pe Victor Ponta este scaunul de premier. USL nu are "absolut nici un motiv sa se rupa", iar unii democrat-liberali gandesc in termeni de "wishful thinking", crede vicepresedintele PDL, Sever Voinescu.

In privinta coabitarii intre presedintele Traian Basescu si USL, Sever Voinescu spune, pentru RFI Romania, ca "partile sunt cumva condamnate si legal si politic la coabitare".

"Lucrul asta se va intampla si eu sunt convins ca chiar daca aceasta coabitare va fi tensionata, chiar daca multi vor fi nervosi de o parte si de alta, lucrurile vor merge inainte in aceasta formula, pentru ca actiunea de demitere a presedintelui s-a lovit de un refuz popular si spun asta pentru ca cei mai multi romani nu au iesit la urne, sa dea sprijinul lor actiunii USL.

Pe de alta parte, nu-l vad nici pe Ponta plecand de la Guvern, el se tine de scaunul de prim-ministru, pentru ca pentru el scaunul de prim-ministru e ca pluta pentru un naufragiat in mijlocul Oceanului! Asta-l salveaza, asta-l mai tine in viata! Deci nu-l vad plecand de acolo. Prin urmare, lucrurile trebuie sa mearga in continuare asa", este de parere liderul democrat-liberal.

Intrebat cum priveste tensiunile din interiorul USL, Sever Voinescu a raspuns: "Eu sunt sceptic cu privire la tensiunile astea. Presa este mereu dornica sa titreze cu vocabule precum 'tensiuni', 'critici dure', 'ruptura' etc., astea-s lucruri care plac presei. Nu orice vorbe care se arunca intr-un conclav de partid sunt tensiuni si critici dure".

USL nu are motive sa se rupa, chiar daca multi democrat-liberali isi doresc asta

Sever Voinescu declara ca USL nu are "absolut nici un motiv sa se rupa".

"Sunt foarte multi colegi de-ai mei care gandesc in termeni de wishful thinking, adica gandesc in termeni ca se intampla ceea ce noi dorim sa se intample. Foarte multi colegi de-ai mei isi doresc ca USL sa se rupa si orice adiere de vant bate dinspre ferestrele deschise din cand in cand ale USL e interpretat imediat de catre adversarii USL drept o proba de probleme mari acolo.

Nu, eu nu cred ca sunt probleme mari in USL! Eu cred ca USL va merge viguros inainte, la alegerile parlamentare cel putin. N-au absolut nici un motiv sa se rupa, absolut nici un motiv si nu o vor face! Prin urmare, USL va merge in continuare impreuna", estimeaza deputatul PDL.

Citeste mai multe despre Sever Voinescu: Pentru Ponta, scaunul de premier e ca pluta pentru un naufragiat in mijlocul Oceanului!, pe RFI Romania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sever Voinescu declaratii Victor Ponta, #Voinescu Ponta scaun premier, #Victor Ponta mandat premier, #Sever Voinescu rupere USL , #PDL