Voinescu: PDL va plati scump eroarea de a se debarasa de Traian Basescu (Video)

Duminica, 26 Mai 2013, ora 15:03 3162 citiri
Foto: Arhiva

Fostul vicepresedinte al PDL Sever Voinescu a declarat ca foarte multi dintre membrii PDL nemultumiti in prezent de conducerea partidului se vor alatura Miscarii Populare pentru Traian Basescu, iar "PDL va plati astfel scump eroarea de a se fi debarasat" de seful statului.

"Inteleg foarte bine de ce a aparut, inteleg foarte bine ce vrea, insa eu personal nu am niciun plan legat de Miscarea Populara decat aceea de a-i privi evolutia cu simpatie in viitor.

Din punctul meu de vedere, transformarea in partid a fundatiei era absolutprevizibila, n-am inteles bine de ce la inceput cei care au fondat aceasta fundatie au jucat pentru cateva zile piesa politismului si a civismului pur. Nu a prins, evident, pentru ca de la bun inceput a fost o miscare politica si trebuia asumata ca atare, si ma bucur ca acum s-a intamplat acest lucru", a declarat duminica Voinescu.

Fostul vicepresedinte al PDL a spus ca, in opinia sa, foarte multi dintre membrii PDL nemultumiti de actuala conducere a partidului se vor alatura Miscarii Populare.

"Cred ca foarte multi oameni care in momentul asta sunt nemultumiti de actuala conducere din PDL vor cauta un loc in aceasta constructie noua. PDL va plati astfel scump eroarea de a se fi debarasat, de a se fi departat brutal de Traian Basescu.

A fost o eroare strategica pe care poate o pot intelege din punct de vedere psihologic, dar care nu are niciun fel de ratiune politica, si PDL va plati lucrul asta, ceea ce ma doare.

Actuala conducere a PDL este suficient de lasa sa spuna, cand rezultatele acestei directii anti-Basescu vor fi evidente, ca nu a fost din vina ei si ca asa a vrut poporul sau partidul. Adica ma astept si la momente penibile in urmatorii ani in explicarea esecului PDL", a mai afirmat Voinescu.

El a mai precizat ca infiintarea Partidului Miscarea Populara este o reactie la un "drum infundat si aberant pe care a pornit-o PDL".

Voinescu a mai afirmat ca nu se va implica in fondarea noului partid.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat sambata pentru MEDIAFAX ca infiintarea Partidului Miscarea Populara e o reactie de alternativa la un "PDL care este lesinat", iar daca in aceasta formatiune se vor reuni suporterii lui Traian Basescu, iar PDL isi mentine linia actuala, se va alatura Miscarii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News