Voinescu: Parlamentul refuza sa se pronunte, angajarea raspunderii e o solutie

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 13:53 888 citiri
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat vineri ca singura optiune a Guvernului privind pachetul de reforme blocat in Parlament a ramas angajarea raspunderii, varianta mentionata si de presedintele Traian Basescu joi, la TVR.

"Nu suntem in situatia in care Parlamentul se pronunta asupra unor legi, ci suntem in situatia in care Parlamentul refuza sa se pronunte asupra unor legi. Noi nu ne aflam in situatia in care Guvernul are o optiune si in Parlament, ca urmare a dezbaterii si voturilor, se contureaza o alta optiune", a explicat Voinescu pentru Mediafax.

Sever Voinescu a comentat astfel declaratia presedintelui Traian Basescu potrivit careia Guvernul ar urma sa-si asume raspunderea pe reforma in sanatate, proiectul privind asistenta sociala si cel referitor la numirea judecatorilor la ICCJ.

Voinescu a afirmat ca Parlamentul "refuza pur si simplu sa vorbeasca despre ele", caz in care singura optiune prevazuta in cadrul constitutional ramane asumarea raspunderii de catre Guvern.

PDL pregateste suspendarea lui Mircea Geoana de la Senat - iata in ce conditii

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la TVR 1, ca legile privind reforma sanatatii, asistenta sociala si numirile de judecatori la ICCJ vor fi adoptate prin asumarea raspunderii, pentru ca s-a dovedit ca nu pot fi trecute prin Parlament.

Seful statului s-a referit la faptul ca mai multe saptamani Legea asistentei sociale precum si alte legi importante sunt blocate in Parlament din cauza disputelor dintre Putere si Opozitie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News