Voinescu nu va mai candida pentru un post de secretar al Camerei Deputatilor

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 19:10 4162 citiri
Foto: Arhiva

Grupul PD-L din Camera va avea un singur post de secretar dupa ce minoritatile il vor primi, in urma negocierilor, pe cel de-al doilea care revine arcului guvernamental, situatie in care Sever Voinescu se va retrage din componenta Biroului Permanent.

Dupa sedinta grupului deputatilor PD-L, liderul Mircea Toader a anuntat ca propunerile democrat-liberale pentru Biroul Permanent sunt Ioan Oltean ca vicepresedinte, Gheorghe Albu in calitate de chestor si Dumitru Pardau ca secretar. "Domnul Sever Voinescu a renuntat in conditiile in care avem o singura functie. Daca va fi reluata functia vom reveni, este posibil orice", a declarat Toader precizand ca subiectul celui de-al doilea secretar va fi transat marti, in discutiile cu ceilalti lideri de grup.

De asemenea, democrat-liberalii din Camera si-au ales prin vot pe cei patru vicelideri din sesiunea ce va incepe maine: Petre Calian (legislativ), Carmen Axenie (justitie-administratie-afaceri interne), Cezar Preda (comunicare), Dan Zatreanu (evenimente) si Nicusor Paduraru (industrie-economie-finante).

In ceea ce priveste prioritatile legislative ale grupului pentru prima sesiune a anului 2011, Mircea Toader a mentionat declansarea procedurilor de modificare a Constitutiei, legislatia muncii si modificarea legislatiei electorale in ceea ce priveste alegerea primarilor.

"Noi vom sustine ca primarii sa fie alesi intr-un singur tur, motivul principal fiind economia de fonduri pentru a asigura turul II si faptul ca in turul II sunt mai mult aliante politice", a motivat Toader.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News