Voinescu: Moldova a divortat definitiv si irevocabil de socialismul saraciei

Luni, 22 August 2011, ora 17:49 1979 citiri
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu sustine ca succesul repurtat de Adrian Radulescu in alegerile din Neamt demonstreaza ca moldovenii au renuntat la a mai sustine "socialismul saraciei" in favoarea PDL.

"Putem spune ca Moldova a divortat definitiv si irevocabil de socialismul saraciei. Ani de zile, Moldova a fost tinuta in saracie si subdezvoltare pentru a putea fi un bazin electoral pentru partidele socialiste, pentru cei care vorbesc despre statul minimal, pentru cei care cred ca a fi politician inseamna doar a promite mult si a da putin. Iata ca Moldova, in aceste conditii economico-sociale, a decis sa opteze pentru PDL", a spus Sever Voinescu, in urma evaluarii alegerilor partiale pe care conducerea PDL a facut-o in sedinta de luni a Biroului Permanent National.

Voinescu a spus ca rezultatele dau PDL motive sa spere ca va ramane principalul partid de guvernamant si dupa alegerile parlamentare din 2012, in conditiile in care a inregistrat rezultate bune in doua colegii detinute anterior de reprezentanti ai stangii, in care majoritatea primarilor provine de la USL.

"In Neamt, a fost vorba de un colegiu care are in general o optiune politica socialista, ce cuprinde 19 primarii dintre care 12 sunt USL, deci victoria noastra a venit pe un teritoriu politic ostil. La Maramures am pierdut, dar am facut un scor de 35%, ceea ce inseamna un pic mai bine decat scorul partidului de la trecutele alegeri, intr-un colegiu cu sapte sate si doua orase, dintre care sapte au primari USL", a spus vicepresedintele PDL.

In consecinta, PDL a reusit sa-i mareasca grupul din Camera Deputatilor, in timp ce cel al PSD s-a diminuat. "S-ar putea spune ca am castigat alegerile partiale deoarece grupul socialist este mai putin numeros, iar grupul PDL din Camera Deputatilor este mai numeros cu un deputat. Toata lumea se intreaba, pe buna dreptate, unde sunt cei 60% cu care USL se tot lauda", a remarcat Voinescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News