Voinescu: Guvernul Ponta practica infricosarea, incearca exaltarea urii

Joi, 31 Mai 2012, ora 14:17
2811 citiri
Voinescu: Guvernul Ponta practica infricosarea, incearca exaltarea urii
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul Victor Ponta comite o serie de abuzuri si ca practica intimidarea ca politica de stat.

"De cand a venit la putere, ne e limpede ca Guvernul Ponta si USL practica ca (sic!) politica de stat intimidarea si infricosarea. Incearca sa-si cladeasca succesul pe exaltarea urii, pe exaltarea resentimentului", a acuzat Voinescu.

"Faptul ca Victor Ponta si Crin Antonescu dezvolta o politica a amenintarii, a urii se va sanctiona la vot mai curand decat se asteapta", a adaugat acesta.

El a atacat si legea votului uninominal adoptata de majoritatea USL din Parlament, considerand-o un abuz, despre care spune ca va fi oprit la CCR.

PDL a contestat uninominalul USL la Curtea Constitutionala

"Curtea Constitutionala a mai oprit un abuz ingrozitor al Guvernului Ponta, cand acesta a vrut sa fure banii comunitatilor locale (...)va opri si acum (...)aceste reguli noi pe care Ponta incearca sa le impuna contravin logicii constitutionale. Cu un tupeu nesfarsit, Ponta si Antonescu au spus limpede ca scopul acestei legi(..)e acela de a distruge PDL. Nu or sa reuseasca, or sa plateasca politic si electoral pentru aceasta atitudine.

Sistemul electoral care trebuie sa guverneze alegerile din 2012 trebuie sa fie conditionat de 2 lucruri - primul e sistemul electoral, care trebuie sa fie cel votat in 2009(...) trebuie sa fie 300 de parlamentari, asa a decis in mod suveran poporul roman", a afirmat deputatul PDL.

PDL, singurul aparator

Sever Voinescu a amintit de rezultatele referendumului din 2009, spunand ca PDL e singurul partid care apara optiunea celor care au votat atunci pentru 300 de parlamentari si Parlament unicameral.

"PDL e singurul aparator al celor 7,7 milioane de votanti care au spus 'vrem Parlament unicameral cu 300 de parlamentari'", considera Voinescu.

El a explicat faptul ca PDL nu a adoptat reducerea numarului de parlamentari la 300, intrucat "nu a avut majoritatea niciodata, o va avea foarte curand (...) au fost membri ai Coalitiei care au alte viziuni in legatura cu sistemele electorale. Nu am reusit niciodata sa-i convingem sa mergem impreuna cu un sistem electoral".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Voinescu Ponta exaltarea urii, #Voinescu uninominal guvern USL, #Voinescu atac Guvern Ponta , #PDL