Voinescu: Guvernul a facut foarte mult bine Romaniei, nu merita acest tratament

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 17:29
2409 citiri
Voinescu: Guvernul a facut foarte mult bine Romaniei, nu merita acest tratament
Foto:Evenimentul Zilei

Deputatul Partidului Democrat-Liberal, Sever Voinescu, a declarat, pentru Ziare.com, ca e nevoie de o solutie politica, fie ea si aducerea unui premier tehnocrat, pentru a relansa increderea in Executiv, in conditiile in care actualul Guvern "a facut mult bine Romaniei".

"Premierul tehnocrat trebuie sa aiba o sustinere politica. Premierul tehnocrat e un premier fara carnet de partid, nu e aseptic, se afla intr-o relatie cu partidul. Eu l-as numi un prim ministru care nu e membru de partid. E o varianta de luat in seama, daca avem in vedere scopul - ne gandim la relansarea increderii in Guvern. Trebuie sa luam acele masuri politice care sa relanseze increderea in acest Guvern, in aceasta Coalitie. Guvernul a facut foarte mult bine Romaniei si nu merita acest tratament", a spus purtatorul de cuvant al PD-L, Sever Voinescu.

"Absolut orice solutie care duce la relansarea increderii in Guvern a populatiei e o solutie buna. Se face o confuzie cu premierul tehnocrat, se crede ca nu are legatura cu partidele sau cu politica", a mai adaugat deputatul PD-L.

El a refuzat sa comenteze insa ipoteza in care ar fi numit un premier tehnocrat, daca va demisiona Emil Boc, iar acesta devine politic inscriindu-se in PD-L.

"Trebuie sa va raspund cum a facut-o unul din modelele mele politice, Ronald Reagan (n.r - fost presedinte al SUA): consilierii mei mi-au spus ca daca nu raspund intrebarilor ipotetice, nu pierd nimic", a glumit Voinescu.

"Resping CATEGORIC povestea cu radicalismul, ma infurie".

Sever Voinescu s-a declarat total impotriva ideii ca tabara reformatoare, reprezentata de el, Monica Macovei si Cristian Preda, ar fi "radicala", dupa ce Valeriu Stoica a declarat ca motiunea "reformatoare moderata" a lui Boc e undeva la mijloc intre cea "radicala" a celor trei si cea "conservatoare" a lui Vasile Blaga.

"Am spus-o foarte clar, povestea o resping categoric. E o falsa justificare pentru care propunerile noastre au fost respinse, e menita sa tempereze constiintele celor care o practica. Nimic nu e radical, sunt norme absolut firesti in viata democratica a tuturor tarilor occidentale. Sunt ferm convins ca, 10 ani de acum incolo, daca lucrurile vor merge normal, tot ceea ce am propus noi va fi normal", a declarat Voinescu pentru Ziare.com.

"Va rog sa scrieti CATEGORIC cu majuscule, deja ma infurie povestea asta cu radicalismul", a mai spus Sever Voinescu.

In opinia sa, propunerile "taberei intelectuale" vizeaza doar asezarea ferma a PD-L pe dreapta esichierului politic si adoptarea unor criterii de integritate care sa ajute partidul.

"Mie mi se pare ca ceea ce spunem noi, in esenta, e dorinta noastra de a aseza partidul pe doua principii mari - ca partidul trebuie sa se aseze pe dreapta clar, asumat, fara urme de populism, fara urme de stangism, fara urme de etatism, ci dreapta clara, pura. Al doilea -partidul trebuie sa practice rigori de integritate cu 10 pasi in urma celor pe care le practica alte partide, numai asa se poate relansa. Doar asa priveste spre viitor si devine ceea ce trebuie in istoria Romaniei".

El a respins impartirea in "reformatori si conservatori" si a spus, in nume personal ca se simte "in egala masura apropiat si diferit de domnul Blaga si domnul Boc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Voinescu PDL Guvern, #Voinescu Guvern facut bine, #Voinescu tabara radicala , #PDL