Voinescu: Este posibil ca primul om politic din Romania sa cada secerat de un glonte

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 15:53
4021 citiri
Voinescu: Este posibil ca primul om politic din Romania sa cada secerat de un glonte
Foto: Antena 3

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a reactionat referitor la amenintarile deputatului PSD Adrian Solomon la adresa premierului Mihai Razvan Ungureanu, declarand ca "este posibil ca primul om politic din Romania sa cada secerat de un glonte provocat de oponentul lui".

"Trebuie sa spunem apasat ca deputatul Solomon este cel mai pur exponent al pontismului din Romania. Alt prieten al domnului Ponta a negat genocidul, a negat crima in masa si domnul Ponta l-a trimis intr-o calatorie sa afle, pe motiv ca e ignorant", a declarat Sever Voinescu, joi, intr-o conferinta de presa, facand referire la senatorul PSD Dan Sova.

La inceputul lunii martie, Sova a facut declaratia ca romanii nu au participat la persecutia evreilor si ca evreii au avut de suferit exclusiv din cauza armatei germane. Drept urmare, el a fost demis si trimis la Institutul de Studiu al Holocaustului din SUA pentru documentare.

Vorbind despre Adrian Solomon, democrat liberalul a afirmat ca acesta a fost "indemnat sa taca, o perioada, cateva zile, pana uitam", adaugand ca este un subiect foarte grav, cel mai important pentru PDL, in aceste zile.

"Acest eveniment nefericit este unul dintre cele mai negative evenimente din viata politica, cand prim-ministrul Romaniei a fost amenintat cu moartea", a spus secretarul general al PDL.

Acesta s-a declarat nemultumit ca acest subiecte este tratat cu usurinta, iar vorbele lui Solomon sunt luate "in gluma", in timp ce altii cred ca este "o obisnuinta intre politicieni sa se ameninte, sa se injure".

Discursul politic din Romania, la cel mai jos punct - urmeaza faptele

"Discursul din ultima vreme al liderilor USL, al celor mai importanti dintre ei si mai ales discursul liderului PSD, de cand este el in politica, este un discrus bazat pe amenintare. De ani de zile ameninta pe toata lumea cu temnita, l-a amenintat pe Emil Boc ca il bate.

Ieri, liderul PSD a spus ca aceasta este inca prea putin fata de ce ar face el oamenilor de la PDL. Discursul politic din Romania a ajuns la cel mai jos punct cu putinta. Intr-o logica fireasca, mai jos de atat nu urmeaza decat faptele. Cat mai poti cobori cu discursul dupa ce ai ajuns sa-i ameninti pe oameni cu moartea?", s-a intrebat retoric Sever Voinescu.

Democrat liberalul considera ca cineva trebuie sa opreasca ascensiunea "acestor apostoli ai urii si ai violentei", dar ca oamenii politici ai PDL nu pot face asta pentru ca au "o credibilitate scazuta zilele astea".

"Amenintarea cu moartea, terorismul politic care se manifesta este si trebuie sa fie cea mai mare ingrijorare in momentul asta", a spus purtatorul de cuvant al PDL.

Voinescu a dat exemplele celor trei prim-ministri romani care au fost asasinati politic, in ultimii 150 de ani, Barbu Catargiu, Gheorghe Duca si Armand Calinescu, criticand "inconstienta" manifestata de Victor Ponta in declaratii.

"Aceasta inconstinta manifestata de Victor Ponta si de ciracii lui poate sa produca la un moment dat efecte. Acesti oameni se joaca cu vorbele precum niste copii cu chibriturile intr-o statie de benzina", a conchis democrat liberalul.

Purtatorul de cuvant al PDL a mentionat ca partidul sau a cerut organizarea unei dezbateri in Parlamentul Romaniei, pe tema declaratiilor violente din mediul politic actual, care sa aiba loc la inceputul campaniei electorale pentru locale, in semn de protest fata de colegii din Parlament care "nu inteleg nimic din parlamentarism, din moment ce cred ca asasinatul este solutia rezolvarii problemelor".

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Sever Voinescu amenintari Ungureanu, #Voinescu declaratii dure Ponta, #Ponta declaratii Ungureanu, #Adrian Solomon amenintari Ungureanu , #PDL