Voinescu, despre plecarea lui Preda: Fara lider, doua lumi s-au despartit

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 15:09
4155 citiri
Voinescu, despre plecarea lui Preda: Fara lider, doua lumi s-au despartit

Fostul vicepresedinte PDL Sever Voinescu a comentat plecarea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, trecut la Forta Civica, considerand ca "lumea intelectualilor" din PDL si cea a "politicienilor si politrucilor de vocatie" au ajuns sa se respinga dupa ce "liderul" Traian Basescu si-a pierdut influenta asupra acestui partid.

"Am pus politica pe un loc foarte jos in agenda mea, urmaresc destul de nesistematizat ce se intampla. Ma intereseaza doar ce se intampla cu prietenii mei din politica. Am vazut ce s-a intamplat cu Cristi. Mi se pare normal, pentru ca, intr-un fel, e o evolutie naturala a lucrurilor.

Sunt doua lumi care in mod natural sunt impartite si se distanteaza lumea de cealalta. Evident ca lumea in care traieste Cristian Preda, Papahagi sau Paleologu e o lume diferita si imposibil de conciliat cu cea in care traiesc Vasile Blaga sau mai stiu eu ce politicieni si politruci de vocatie.

Aceste lumi au putut sta si au lucrat impreuna pentru Romania atat timp cat a existat un lider suficient de puternic care le-a putut aseza impreuna pentru o perioada de timp. Atat timp cat acel lider si-a pierdut puterea de a face lucrul asta, e normal ca cele doua lumi se despart din nou si revin la starea lor naturala, aceea de distanta si respingere una fata de cealalta. Descrierea cu cele doua lumi care se resping nu-mi apartine, apartine cuiva care e apropiat de Blaga. Au fost ani buni pentru Romania si cred ca s-au putut face lucruri. Poate s-ar fi putut face mai mult, dar e o speculatie.", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca se mai poate ajunge la o colaborare pentru unificarea dreptei si pentru sustinerea unui candidat unic la prezidentiale, fostul purtator de cuvant al PDL a raspuns: "Din cate imi dau seama, e imposibil sa se ajunga la o lista comuna pentru europarlamentare, ceea ce va face foarte dificila colaborarea pentru desemnarea unui candidat. Macar formal exista cel putin doi oameni care sunt lansati spre presedintia Romaniei, din acelasi spectru - Mihai Razvan Ungureanu si Catalin Predoiu. Sunt destul de sceptic cu privire la evolutia lucrurilor in zona asta."

Sever Voinescu e acum avocat si, desi e inca inscris in PDL, nu mai este implicat in politica activa.

Un alt membru al asa-zisei grupari a "reformistilor", Cristian Preda, si-a anuntat plecarea din PDL si inscrierea in Forta Civica, partidul condus de Mihai Razvan Ungureanu. El va candida pentru aceasta formatiune la europarlamentare si il sustine pe MRU pentru presedintia Romaniei.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sever Voinescu lumi PDL, #Sever Voinescu Cristian Preda , #PDL