Voinescu, despre Constitutia lui Ponta: Iti pierzi slujba, e criza. Si-o pierde el, e relansare

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 15:26
2899 citiri
Voinescu, despre Constitutia lui Ponta: Iti pierzi slujba, e criza. Si-o pierde el, e relansare

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a criticat anuntul premierului Victor Ponta referitor la modificarea Constitutiei, considerand ca o trateaza ca pe o chestiune de "bambilici politic".

"Ponta prinde microfonul, il jigneste pe Basescu, apoi astfel de lucruri. Arunca o piatra si altii trebuie sa o scoata. Prin modificarea Constitutiei el crede ca transeaza lupta cu Traian Basescu, dar face un rau Romaniei.

Azi mi-am adus aminte de o vorba a unui om pe care il admir: 'E recesiune cand vecinul tau isi pierde slujba, e criza cand tu iti pierzi slujba, relansare economica atunci cand Victor Ponta isi pierde serviciul'.

Ponta gandeste in termeni de forta 'eu am Parlamentul, Basescu are CCR'. Referitor la Constitutie, zice 'am puterea, atunci fac asta'. E o dovada de imaturitate politica", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

E nevoie de modificarea Constitutiei, dar nu asa

Deputatul PDL considera ca Victor Ponta a lansat aceasta idee acum pentru a acoperi faptul ca se discuta despre bugetul UE, tema la care nu se pricepe.

"Treaba asta cu modificarea Constitutiei e foarte serioasa, Victor Ponta o trateaza ca pe o tema cu care joaca bambilici politic, scoate o chestiune cand e in dificultate. Problema bugetului european el nu o intelege, asa ca produce un fel de fum in interior. Relatia lui cu electoratul e de tipul 'mai bine zapaceste-i, sa nu inteleaga'", considera Voinescu.

El spune ca noua Constitutie ar trebui sa includa si ce s-a decis la referendumul din 2009 - un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.

"Ne trebuie o alta Constitutie. In primul rand, exista un set de obligatii politice pe care le au - 300 de parlamentari si Parlament unicameral. O modificare a Constitutiei care nu le include ar fi o modificare facuta de politicieni in interesul politicienilor, nu al cetatenilor.

Exista si un alt set de lucruri de facut in reglarea raporturilor dintre puterile statului, care de multe ori sunt in competitie intre ele. Daca in trecut Guvernul facea ce dorea cu Parlamentul, acum Parlamentul face absolut ce vrea, ce-i trece prin cap, incalca hotarari judecatoresti, are un elan demn de perioada terorii franceze, instantele judecatoresti iau locul Guvernului si iau hotarari judecatoresti care stabilesc bugetul.

Puterile statului se confrunta, e complet difunctional. Viitoarea Constitutie trebuie sa delimiteze foarte clar ce fac institutiile. Acest haos din ultimii ani e distructiv pentru republica noastra. Am fost de multe ori in blocaj pentru ca textul constitutional tacea si CCR, de multe ori, a trebuit sa inoveze", a mai declarat Voinescu.

In privinta regionalizarii, Sever Voinescu considera ca ar fi bine sa se introduca regiunile, insa nu suprapuse peste judete.

"Vreau sa inteleg ce e in mintea lui Ponta, daca vrea sa introduca un nou palier administrativ. Noi (PDL-n.red) doream desfiintarea judetelor si infiintarea regiunilor, PSD a spus ca doreste ca regiunile sa se suprapuna pe judete. E o nenorocire, o suprabirocratizare a unui stat cu birocratie si asa ineficienta", crede Voinescu.

Premierul Victor Ponta a detaliat, miercuri seara la Romania TV, planul sau pentru modificarea Constitutiei, care include o serie de modificari majore.

Printre ele s-ar regasi introducerea regiunilor, diminuarea puterilor presedintelui sau posibilitatea ca Parlamentul sa treaca peste deciziile Curtii Constitutionale cu o majoritate de doua treimi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sever Voinescu Constitutie Ponta, #Voinescu Ponta criza recesiune , #PDL