Voinescu: Daca revizuiam Constitutia, inculpatul Boldea era acum in fata justitiei

Joi, 22 Martie 2012, ora 16:24 2382 citiri
Foto: TVR Info

Daca proiectul de revizuire a Constitutiei propus si sustinut de PDL ar fi fost adoptat in acest moment, deputatul "fugar" Mihail Boldea ar fi deja in fata justitiei, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu.

Acesta a afirmat ca PDL sustine Strategia anticoruptie adoptata de guvernul Ungureanu, documentul avand o importanta deosebita si fiind bazat pe "experienta buna si rea de dupa 2005" in lupta impotriva coruptiei.

Voinescu a precizat ca Strategia traseaza liniile de actiune pana in 2015 in vederea construirii unui sistem judiciar modern, adaptat cerintelor secolului XXI.

"E o strategie care schimba perspectiva si pune accentul pe preventie", a mai punctat Sever Voinescu, adaugand ca ea se refera si la unele "aspecte tabu", cum ar fi, de exemplu, finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale.

"Intr-un fel sau altul toate partidele de pana acum par a fi manifestat o reticenta in a aduce mai multa transparenta si responsabilitate(...) Am ajuns la momentul in care sa ne ocupam serios. Trebuie asigurata publicitatea tuturor surselor de finantare, a cheltuielilor, trebuie stabilite si aplicate norme maximale si introduse reguli", a precizat reprezentantul PDL.

Totodata acesta a subliniat faptul ca partidele trebuie sa decida ce fel de sistem politic doresc, fie integral finantat din resursa publica - cu avantajele si dezavantajele aferente -, fie integral din resurse private, de asemenea cu avantaje si dezavantaje.

Constitutia trebuia revizuita, Opozitia refuza din motive politicianiste

Sever Voinescu a vorbit in acest context si despre mecanismul imunitatii parlamentare.

"Aduc aminte ca PDL sustine in Parlament un proiect de modificare a Constitutiei care suprima imunitatea parlamentara. Sa fie foarte clar: daca proiectul de Constitutie propus si sustinut de PDL ar fi fost adoptat in acest moment, inculpatul Boldea ar fi fost in fata justitiei", a subliniat deputatul.

Sever Voinescu a mai atras atentia asupra faptului ca decizia de revizuire a Constitutiei "capata argumente in plus de la zi la zi".

El a reamintit ca PDL a mai propus modificarea Constitutiei in vederea clarificarii mecanismului de declansare a alegerilor anticipate.

"Sunt convins ca si in viitor, in lunile care urmeaza, vor veni noi dovezi din viata reala care arata ca aceasta Constitutie trebuie modificata. Opozitia refuza sa discute acest subiect din considerente pur politice, irationale. Nu exista alt motiv", a mai declarat deputatul, comentand si ca USL "intoarce spatele" in mod nejustificat tuturor initiativelor PDL sau ale presedintelui Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News