Voinescu: Coalitia a decis comasarea alegerilor, vom stabili si sistemul de vot

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 14:26
1577 citiri
Voinescu: Coalitia a decis comasarea alegerilor, vom stabili si sistemul de vot
Foto: B1TV

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a anuntat marti, la finalul sedintei BPN, ca in coalitie s-a decis comasarea alegerilor, urmand sa se finalizeze negocierile cu UDMR pe sistemul de vot ce va fi utilizat la alegerile din 2012.

Deputatul PDL a subliniat faptul ca democrat-liberalii sunt multumiti ca partenerii de coalitie impartasesc in buna masura punctele de vedere ale PDL privind alegerile de anul viitor, in special cel referitor la necesitatea schimbarii sistemului de vot adoptat in 2008, care a dus la distorsionari ale vointei electoratului.

Sever Voinescu a mai precizat ca in timp ce PDL doreste vot uninominal pur, UDMR si grupul minoritatilor sustine diverse forme de compensare, iar acest lucru inca se mai negociaza in interiorul coalitiei.

"Ceea ce noua nu ne place de principiu este votul pe lista, faptul ca oameni care se ascund pe lista in spatele unui brand de partid sunt catapultati in Parlament fara ca oamenii sa ii cunoasca. Suntem interesati ca ei sa fie intr-o masura cat mai mica", a mai spus deputatul PDL, precizand ca partidul sau nu respinge de principiu nicio varianta de compensare, atata vreme cat ceea ce au votat cetatenii in colegii ramane fundamental.

Intrebat daca Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea pe viitoarea lege Electorala, Sever Voinescu a precizat: "Sunt in continuare discutiile tehnice in curs si asteptam sa se ajunga la o concluzie. Formula in care vom promova modificarile legislative inca nu a fost decisa, toate variantele constitutionale sunt pe masa, niciuna nu poate fi exclusa".

In ceea ce priveste zvonul aparut in presa potrivit caruia Emil Boc ar intentiona sa candideze pentru locul de deputat de Cluj ramas liber in urma decesului udemeristului Palfi Zoltan, Sever Voinescu a replicat amuzat ca acest lucru nu este adevarat si ca desi sunt multi cei care ar vrea sa il vada plecat pe Emil Boc de la Palatul Victoria acest lucru nu se va intampla.

Pe de alta parte, Sever Voinescu s-a aratat increzator ca Opozitia va vota in Parlament infiintarea noului Minister al Afacerilor Europene si pe Leonard Orban, deoarece interesul pentru absorbtia fondurilor europene este unul national si transpartinic.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#comasare alegeri, #sistem vot 2012, #compensare vot alegeri , #PDL