Voinescu: Boc e pregatit sa conduca un partid mare, Blaga unul mic si viguros

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 11:41 2061 citiri

Deputatul PD-L Sever Voinescu spune ca vrea sa fie "alaturi de partid la greu" si isi exprima credinta ca "Emil Boc are prima sansa" in competitia pentru conducerea partidului.

Sever Voinescu spune ca are datele politice necesare pentru a contribui la destinul PD-L in viitor.

"Ma simt foarte atasat de acest partid, sunt extrem de interesat de destinul lui in viitor si cred ca am datele politice necesare pentru a contribui la un efort de echipa, un efort care va fi foarte-foarte consistent (...) Partidul este realmente la greu in acest moment si vreau sa fiu alaturi de partidul meu la greu", declara deputatul democrat-liberal.

Voinescu crede ca Emil Boc va castiga alegerile din PD-L, dar precizeaza ca daca va castiga Vasile Blaga sau Theodor Paleologu, candidatura sa la postul de vicepresedinte "ramane pe masa".

"Nu cred foarte tare in posibilitatea ca domnul Blaga sa castige aceste alegeri, eu unul cred ca domnul Boc va castiga alegerile din PD-L. Daca castiga domnul Blaga sau domnul Paleologu, candidatura mea ramane pe masa. In principiu, eu pot colabora cu oricine", afirma parlamentarul.

Voinescu: Campania din PD-L se desfasoara intre oameni harsiti in batalii

Sever Voinescu apreciaza ca "domnul Boc are prima sansa". "Emil Boc mi se pare ca este optiunea corecta. El garanteaza conservarea unui tip de parteneriat cu presedintele Traian Basescu, un parteneriat esential pentru PD-L. Nu-mi pot imagina evolutia viitoare a PD-L in afara acestui parteneriat", spune deputatul.

Voinescu declara ca Emil Boc este "mai pregatit sa conduca un partid mare, pentru ca e o mare diferenta intre a conduce un partid de 7% si unul de 35-40%. Daca stilul de leadership al domnului Blaga e mai degraba propriu unui partid mic si viguros, stilul de conducere al domnului Boc mi se pare mai propriu unui partid mare, in care coexista foarte multe opinii, diverse adesea, un partid legat de realitate si de societate".

Citeste mai multe despre Sever Voinescu: Stilul lui Blaga e propriu unui partid mic pe RFI

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News