Voinescu: Am votat in favoarea justitiei in cazul Ridzi si sunt frustrat

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 19:39
1015 citiri
Voinescu: Am votat in favoarea justitiei in cazul Ridzi si sunt frustrat

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat joi ca este "frustrat" de rezultatul deciziei din plen in cazul Ridzi, care va costa partidul, dar a adaugat ca, personal, nu vede solutii pentru o eventuala reluare a votului.

"Eu am votat in favoarea cererii procurorului si sunt frustrat de rezultatul respectiv, ma simt frustrat (...) Grupul deputatilor PDL, prin atitudinea pe care a avut-o, a facut un rau partidului si a facut un rau pana la urma si Monicai Ridzi. Nu e mai putin adevarat ca pana la urma asta e vointa Parlamentului si din punct de vedere institutional putem vorbi de o decizie eronata a intregului Parlament. Din punct de vedere politic, evident ca platim votul pe care l-am avut ca grup", a spus Voinescu.

El a precizat ca in cadrul grupului deputatilor PDL s-a discutat despre posibilitatea adoptarii unui vot cu bilele la vedere. "De fiecare data cand exista vot cu bile exista si ideea aceasta cu votul la vedere, dar de principiu, votul cu bilele la vedere mie nu mi se pare foarte potrivit. Rostul votului cu bile este ca e un vot secret. Daca parlamentarul, cand voteaza, doreste sa arate in mod manifest votul sau, o poate face. Dar nu gasesc ca e in spiritul Regulamentului sau al parlamentarismului ca partidele sa-si oblige parlamentarii sa voteze altfel decat secret atunci cand votul e secret", a spus deputatul PD-L.

Intrebat daca este discutata o solutie pentru reluarea votului sau o alta decizie, eventual venita din partea Monicai Ridzi, care sa contracareze efectele votului din plen, Voinescu a raspuns ca nu crede ca exista o astfel de varianta posibila. Deputatul PD-L s-a referit la scenariul unei posibile atacari la CCR, insa a aratat care sunt impedimentele.

"Ca sa ataci la Curte trebuie sa ataci o hotarare. Pentru urmarirea penala, spune legea si Constitutia, ca se face la cererea camerelor. Cu alte cuvinte, procurorul general a solicitat Camerei sa ceara... Deci Camera trebuie sa ceara procurorului urmarirea penala, fata cu ceea ce i se trimite ca proba. Inainte de vot, presedintele de sedinta Ioan Oltean a citit proiectul a doua hotarari prin care se cerea Parchetului, printr-una perchezitia, printr-una extinderea urmaririi penale.

Ori, daca au picat la vot, nu sunt adoptate hotararile. Si atunci eu ma intreb, din punct de vedere juridic atacam ce? Pe de alta parte, trebuie sa vii cu motivatia cu care ataci, ce anume e neconstitutional? Procedura a fost clara. Dar as semna o asemenea contestatie daca ar exista temei", a conchis deputatului PDL.

Camera Deputatilor a respins, marti, cererile DNA privind-o pe Monica Ridzi. In favoarea solicitarii de incuviintare a perchezitiei s-au inregistrat 109 voturi, in timp ce 110 au fost "impotriva", iar trei voturi au fost anulate. In privinta cererii de extindere a urmaririi penale, s-au exprimat 99 voturi favorabile, 109 "impotriva", 14 fiind anulate. Votul exprimat a fost secret cu bile, iar in total si-au exprimat votul 222 de deputati.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Sever Voinescu, #vot dosar Ridzi, #Ridzi extindere urmarire penala , #PDL