Voinescu: Ajung acasa sleit, murdar de toate vorbele grele din Parlament

Luni, 02 August 2010, ora 17:12
1875 citiri
Voinescu: Ajung acasa sleit, murdar de toate vorbele grele din Parlament
Foto: Arhiva Cotidianul

Deputatului PD-L Sever Voinescu nu-i prieste viata de parlamentar, nemaisuportand "golania" si injuriile pe care colegii sai si le arunca zi de zi fara nicio retinere.

Intr-o postare pe blogul personal, Voinescu povesteste cum l-a schimbat un an jumatate de deputatie, si el ajungand sa aiba aceleasi porniri care ale colegilor pe care ii blameaza.

"Sunt socat de ura cu care au ajuns sa-si vorbeasca parlamentarii de la tribuna, de greutatea cuvintelor care se arunca cu usurinta cu care ai bea un pahar cu apa, de gloria pe care o au printre bancile Parlamentului cei care jignesc mai apasat, cei care scuipa mai veninos, cei care 'dau mai tare'... Eu insumi, adesea, ma surprind plin de furie, gata sa ma reped la microfon si sa revars asupra adeversarilor acid verbal suburban.

De cele mai multe ori, ma abtin. De putine ori, temperamentul meu ma domina si ma avint spre tribuna, dar pe drum, cale de citiva pasi, imi revin putin, imi temperez cuvintul si nu jignesc. Desi pornirea mea de a replica injurioasa vine din cele mai de jos straturi ale fiintei", scrie deputatul PD-L.

Voinescu povesteste ca dupa o sedinta in Parlament ajunge acasa extenuat de tot ce a auzit si a vazut in jurul sau.

"Dupa o lunga sedinta, in care asemenea episoade se repeta la nesfirsit, ajung acasa sleit, murdar de toate vorbele grele care au zburat prin sala si doborit de spectacolul urii deghizat ipocrit in 'parlamentarism' la care am asistat", mai scrie Sever Voinescu.

Mai mult, el face si o confesiune, aratand ca a fost avertizat inca de la inceput de un coleg din Opozitie ca politica nu este de el, deoarece este "fin, educat", iar in Parlament domneste golania.

"Si mai fac o marturisire. In a doua mea de zi de parlamentar, un deputat faimos din opozitie, veteran al Parlamentului, m-a luat de-o parte si mi-a spus: 'De ce te-oi fi bagat tu in povestea asta, nu stiu.

Tu esti un tip fin, educat, in vreme ce aici e golanie adevarata. N-o sa te adaptezi. N-o sa-ti placa. Tu nu esti golan. Aici, o sa te bagi in tarite si o sa te manince porcii'. A trecut, de atunci, un an si jumatate. Mi-e greu sa spun daca omul a avut dreptate sau nu...", conchide Voinescu.

A.S.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Sever Voinescu PDL politica, #Sever Voinescu Parlament , #PDL