Sever Voinescu: Votul obligatoriu nu e o idee buna

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 11:46 1357 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu este de parere ca Parlamentul Romaniei are o mare problema de reprezentativitate din cauza respingerii rezultatelor referendumului si se declara impotriva votului obligatoriu propus joi de noul lider PSD, Victor Ponta.

"Eu constat un lucru: 77% dintre electori vor o singura camera. Eu constat ca 70% din Parlament doreste doua camere si doar 20% din Parlament doreste o camera. Mie mi se pare ca avem o foarte serioasa problema de reprezentare", a declarat Voinescu vineri la Realitatea FM.

In opinia sa, propunerea lansata de Victor Ponta, de legiferare a votului obligatoriu, nu este buna, putand conduce la distorsionarea votului.

"Votul obligatoriu nu cred ca e o idee buna, pentru ca ar obliga oamenii sa aiba o optiune politica chiar in conditiile in care nu ii intereseaza politica si acesta este un lucru care mi se pare ca nu e in regula(...) Sunt fericit ca traiesc intr-o societate in care oamenii au dreptul sa spuna:'nu ma intereseaza politica!', si asta e o societate normala. Daca ii scot cu arcanul la vot desi pe el nu il intereseaza, mi-e teama ca voi obtine vointa cu totul distorsionata si mai degraba protestatara a unei populatii fortata sa faca ceva ce nu vrea", a explicat parlamentarul PD-L.

In legatura cu pierderea mandatului de catre parlamentarii care parasesc partidul, Voinescu a spus ca ar fi fost de acord cu aceasta propunere in conditiile votului pe lista, dar in conditiile votului uninominal aceasta idee este discutabila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News