Sever Voinescu: Votati-l pe Ponta, va lasa sa copiati - despre asta e vorba

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 19:44
3391 citiri
Sever Voinescu: Votati-l pe Ponta, va lasa sa copiati - despre asta e vorba
Foto:Romania Libera

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a acuzat Opozitia, intr-o declaratie pentru Ziare.com, ca incearca sa speculeaze faptul ca atatia tineri nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat si l-a aratat cu degetul pe liderul PSD, Victor Ponta, care atacase PDL si pe ministrul Funeriu pentru asta.

Voinescu a facut referire la titlul unui articol de pe Ziare.com, spunand ca reflecta exact realitatea si ca Ponta plange "cu lacrimi de crocodil" pe umerii celor care nu au reusit la bacalaureat, sperand sa obtina voturi.

Votati-l pe procurorul Ponta, va lasa sa copiati!

"Mi-a placut foarte mult titlul unui articol, unui comentariu de pe site-ul dumneavoastra: "Votati-l pe Ponta, ca va lasa sa copiati". Il felicit pe autor, nu stiu cine este. Despre asta e vorba. Formula jurnalistica din acest titlu sustine exact adevarul. Asta e promisiunea pe care o face Ponta cand plange cu lacrimi de crocodil pe umerii celor care au picat bacalaureatul", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

Opoziti va prinde un soson spart

In opinia sa, Opozitia incearca sa "pescuiasca in ape tulburi" pe seama tinerilor respinsi, dar nu va obtine nimic din acest demers.

"Opozitia face un joc cinic si iresponsabil. Opozitia incearca sa stranga puncte politice speculand asupra frustrarilor si nemultumirilor firesti ale celor care nu au luat bacalaureatul si ale familiilor acestora. Repet, e un joc cinic, care-i descalifica din punct de vedere politic.

Opozitia stie, dar se face ca nu stie ca tinerii care au ajuns in fata examenului de bacalaureat in aceasta vara sunt produsul unui sistem de invatamant care a fost asezat intr-o paradigma asa-zis reformatoare de ministrii Marga si mai ales Andronescu.

Masurile de austeritate pe care am fost nevoiti in ultimul an mi-e greu sa cred ca afecteaza stilul de a invata, obisnuita de a studia, obisnuinta de a studia, un anume fel de a aborda cu seriozitate examenele pentru acesti tineri.

Ce face Opozitia e ca incearca sa pescuiasca in ape tulburi, sperand ca astfel le cade in carlig pestele cel mare, adica un numar consistent de voturi. In carlig o sa se trezeasca cu un soson spart, adica nimic", a mai spus deputatul PDL pentru Ziare.com.

Voinescu a aratat faptul ca singura diferenta intre bacalaureatul de anul acesta si anii precedenti e aceea ca acum examenul a fost supravegheat de camere de luat vederi.

"Dupa parerea mea, ministrul Funeriu a facut foarte bine ceea ce a facut, a organizat foarte bine acest bacalaureat. Si vreau sa mai subliniez un lucru - intre organizarea bacalaureatului de anul acesta si organizarea bacalaureatului de anul trecut sau de acum doi ani a existat o singura diferenta - au aparut in clase camere de luat vederi. Atat. In rest, bacalaureatul a fost identic organizat", a apreciat purtatorul de cuvant al PDL.

El a refuzat sa speculeze, intrebat daca rezultatele ar fi fost si mai slabe daca ar fi fost camere de supraveghere in absolut toate centrele de examen. Sever Voinescu crede insa ca e bine ca se vorbeste mult despre tinerii care au reusit sa promoveze examenul.

"Imi pare bine ca presa vorbeste mai mult de tinerii care au luat bacalaureatul, care au probat seriozitate, competenta, aplecare spre studiu. E important sa vorbim despre ei. In al doilea rand, trebuie sa vedem de ce au fost respinsi atat de mult. Le dorim succes in toamna", a mai declarat deputatul PDL.

Despre Educatie cu Ponta

Sever Voinescu a trimis cateva sageti spre liderul PSD, Victor Ponta, spunand ca acesta nu face decat sa jigneasca, dat fiind ca e singurul mod in care stie sa faca politica.

"As avea o retinere sa intru in dialog cu domnul Ponta pe teme de educatie si de scoala. Dar, sigur, e politician si se baga in orice, toti se pronunta despre orice. N-as da mare atentie aprecierilor de genul acesta. Domnul Ponta face politica cum stie sa faca - jigneste cu orice pret, cu orice prilej. Bacalaureatul e un bun prilej sa jigneasca lideri ai PDL. Consultarile de la Cotroceni sunt un bun prilej sa-l jigneasca pe presedinte si pe cei din PDL. Domnul Ponta asa castiga puncte", a mai declarat deputatul PDL pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sever Voinescu Ponta copiat, #Voinescu Ponta Bacalaureat , #PDL