Sever Voinescu: Victor Ponta personifica "habarnismul latrat"

Joi, 11 August 2011, ora 15:40 1539 citiri
Foto: B1TV

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu, purtator de cuvant al partidului, a sustinut ca liderul PSD Victor Ponta face declaratii "inepte" pe marginea problemelor economice, iar lipsa sa de informare in aceasta privinta a facut sa ajunga personificarea "habarnismului" politic.

Comentariul lui Voinescu a fost provocat de declaratia recenta a presedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit caruia nu ar avea acces la datele referitoare la economia romaneasca.

"Dezbaterea interesanta si utila privind situatia economiei noastre in context international este uneori intrerupta de declaratii inepte venite din partea celor care pretind ca vor conduce Romania din 2012. Suparat ca Romania anului 2011 este un pic mai sanatoasa decat Romania anului 2010, cei doi lideri socialisti bolborosesc dramatic nonsensuri si, cand se linistesc, se intampla sa spuna si adevaruri.

Cu o candoare de care nu-l credeam in stare, domnul Ponta tocmai a spus public ca nu intelege nimic din discursul public al presedintelui Romaniei si ca domnia sa nu are acces la niciun fel de date economice privind situatia economica a Romaniei", a afirmat Sever Voinescu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute joi.

Democrat-liberalul il invita pe liderul social-democratilor sa consulte datele publice puse la dispozitie de catre institutii precum Institutul National de Statistica, BNR, Ministerul de Finante sau Consiliul Fiscal.

"Avem o banuiala ca nici nu-l intereseaza aceste date pentru ca cel care vrea sa fie prim-ministru personifica habarnismul latrat. Domnul Nastase il incurajeaza in chestiunea asta si ii spune ca nu e neaparat nevoie sa stii economie ca sa fii prim-ministru, e de ajuns sa ai o echipa buna. Personal, il sfatuiesc pe domnul Ponta sa nu-si incarce memoria cu date economice. Sunt inutile, nu-i vor fi de trebuinta pentru ca oricum nu va fi niciodata prim-ministru", a mai comentat Voinescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News