Sever Voinescu: Remanierea Guvernului trebuie sa aiba loc a doua zi dupa motiune

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 16:29
1848 citiri
Sever Voinescu: Remanierea Guvernului trebuie sa aiba loc a doua zi dupa motiune
Foto:Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu afirma ca a doua zi dupa "acest mic joc penibil" al motiunii de cenzura va trebui sa se treaca la o "regandire a echipei, a structurii Guvernului si mai ales a politicilor pe care Guvernul le desfasoara".

"E nevoie de o actiune de a doua zi, de o actiune radicala, pentru recladirea increderii in Guvern (...) Gestionarea treburilor in Romania, de miercuri incolo, trebuie facuta de o echipa serios improspatata", a declarat Voinescu vineri, la B1TV.

Deputatul democrat-liberal a explicat ca in prezent "calendarul crizei e complet independent de calendarul politic din Romania" si ca in acest moment "criza are un ritm de desfasurare si de dezvoltare care nu ne lasa loc si timp pentru eterne discutii", motiv pentru care decizia remanierii va fi luata imediat.

"Vreau sa cred ca este o decizie pe care partidul o va lua foarte rapid, a doua zi dupa motiune, dupa ce trece acest mic joc penibil, democratic dar penibil", a mai spus Voinescu, precizand ca a avut curiozitatea sa citeasca textul motiunii de cenzura a PSD care contine numeroase greseli.

Motiunea PSD, un pamflet prost scris

"Cand au scris motiunea nici nu au fost atenti cum se cheama legile pe care le contesta.(...) Chiar in prima pagina, prin aceasta motiune se cere respingerea la vot a unei legi, dar legea aia nu exista. Nu exista nicio lege cu titlul din motiune", a remarcat Voinescu, adaugand ca motiunea PSD nu este decat "un pamflet prost scris, cu vorbe grele, vitriolate".

Revenind la ideea remanierii guvernamentale, deputatul PD-L a precizat ca "a doua zi dupa ce aceasta motiune este respinsa e de datoria PD-L sa ia deciziile pentru regandirea echipei guvernamentale".

"Performanta Guvernului nu va fi asigurata de inlocuirea a 3, 4 sau 5 oameni. Ar trebui reconstruita intreaga filosofie de functionare a Guvernului. Acesta trebuie sa aiba un singur scop: relansarea economica prin relansarea productiei in zona privata (...) Supus remanierii ar trebui sa fie orice ministru care nu intelege sau nu poate, ca sunt si unii care nu pot, sa dezvolte in domeniul lui politici care sa duca la relansarea economica si, foarte important, la restrangerea statului", a mai spus Sever Voinescu.

Acesta a refuzat sa dea nume, dar a tinut sa remarce ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu este, in opinia sa, printre cei care ar trebui sa fie remaniati, deoarece a stiut sa isi gestioneze domeniul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sever Voinescu, #remaniere guvern Boc, #motiune cenzura , #PDL