Sever Voinescu: PSD va fi mai aprig si mai veridic cu Ponta decat a fost cu Geoana

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 20:20 3065 citiri

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat ca PSD cu Victor Ponta ca presedinte va fi "mai aprig si mai veridic" decat a fost cu Mircea Geoana, aratandu-se totusi socat de "virulenta vangheliota" cu care noul lider al PSD s-a referit la PD-L.

Voinescu ii transmite felicitari noului presedinte al PSD Victor Ponta, insa se declara socat de "virulenta vangheliota" cu care acesta s-a referit la PD-L in cadrul Congresului de sambata.

"Inteleg bine ca orice Congres PSD contine si proba impusa in concursul de injuraturi si blesteme la adresa PD-L, dar am avut impresia ca Victor a sarit calul", remarca democrat-liberalul, precizand insa ca, din puntul sau de vedere un PSD condus de Victor Ponta a redevenit un PSD "firesc, normal, natural".

"Cu aventura Geoana, PSD a pierdut cinci ani. Ei au revenit acum la momentul 2005, cautand desprinderea de cripto-comunism si de coruptie. Daca Victor Ponta este sau nu solutia, vom vedea. Oricum, Ponta e pesedist pur singe, ca si mentorul sau Adrian Nastase, ca si mentorul lor, al tuturor, Ion Iliescu", sustine Sever Voinescu, aratand ca in acest context determinarea democrat-liberalilor de a invinge PSD si in urmatoarele alegeri, din 2012 si 2014 va fi cu atat mai mare, iar gustul viitoarelor victorii "cu atat mai dulce".

"Cred ca PSD va fi mai aprig si mai veridic cu Victor Ponta decat a fost cu Mircea Geoana. Asta ne face o mare placere, pentru ca sentimentul pe care il ai cand invingi un adversar autentic este cu mult mai placut decat atunci cand invingi o fantosa", a subliniat Sever Voinescu.

Pe de alta parte, Voinescu sustine ca o victorie a lui Mircea Geoana in cursa pentru sefia PSD ar fi fost nefireasca, pentru ca ar fi fost "victoria unei mediocritati tomnatice care a pierdut demult panasul cu care impresiona, acum cativa ani, pe cei care nu-l cunosteau".

"Nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca plecarea lui Mircea Geoana din fruntea PSD desavarseste un proces firesc. Impostura politica nu se poate prelungi la infinit. In decembrie, romanii au oprit accesul lui Geoana la functia suprema in stat, desi avea in spate o covarsitoare masina mediatica si financiara, iar acum pesedistii au oprit accesul lui Geoana la sefia partidului lor, desi, din cate inteleg, incercase toate combinatiile de culise posibile.

Cu asta se dovedeste a mia oara ceea ce stiam deja de la batranul Abraham Lincoln - poti pacali pe toti pentru un timp, poti pacali pe unii pentru totdeauna, dar nu-i poti pacali pe toti pentru totdeauna. Pacaleala Mircea Geoana s-a incheiat", spune democrat-liberalul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News