Sever Voinescu: Ponta amana demiterea lui Mang din ratiuni pur politice

Vineri, 11 Mai 2012, ora 13:54 2817 citiri
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu, spune ca "bajbaiala" din PSD pe tema desemnarii unui ministru al Educatiei dovedeste ca USL nu are oameni pregatiti pentru a detine un asemenea portofoliu.

"Ei, care au tot clamat faptul ca sunt bine garnisiti cu oameni care ar putea detine diverse portofolii... Se dovedeste limpede ca lucrurile nu stau asa. Am stiut intotdeauna lucrul asta, faptul ca presa si oamenii incep abia acum sa descopere acest lucru e doar o chestiune de conjunctura. Pe mine nu ma surprinde, stiam ca nu au oameni care sa acopere un guvern bun in conditiile de azi. E evident ca e o bajbaiala generala in PSD pe acest subiect", a declarat Sever Voinescu pentru Ziare.com.

Intrebat de ce crede ca nu a luat premierul Victor Ponta o decizie rapida in cazul Ioan Mang, ci a preferat sa astepte ca Academia Romana sa dea un verdict, democrat-liberalul a declarat ca motivele au fost "pur politice".

"Incearca sa gaseasca fel de fel de formule pentru a amana o decizie care, de altfel, se impune. De ce face asta? Sincer, nu imi dau seama, dar probabil ca are ratiunile lui de partid. Dar e foarte clar, din punctul meu de vedere, ca domnul Mang nu mai poate acoperi cu autoritate functia de ministru al Educatiei, din acest moment", a subliniat Sever Voinescu.

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, se afla de doua zile intr-un scandal fara precedent in politica romaneasca, el fiind acuzat ca a plagiat mai multe articole ale unor cercetatori straini, lucru confirmat de acestia.

Penibil! Mang a plagiat si un articol gresit. I se cere demisia de urgenta -Interviu Ziare.com

Ioan Mang sustine ca nu este vinovat, pentru ca articolele respective nu ii apartin, desi el este trecut ca autor.

In ciuda faptului ca scandalul a luat amploare, premierul Victor Ponta nu a decis nici sa il demita nici sa ii ceara demisia de onoare ministrului Educatiei, desi Mang este si membru al partidului pe care il conduce, PSD. Ponta a anuntat ca va solicita Academiei Romane sa exprime un punct de vedere in legatura cu aceste acuzatii de plagiat, iar daca ele se vor dovedi intemeiate Mang va parasi fotoliul de ministru al Educatiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News