Sever Voinescu: PD-L se identifica cu Guvernul si asta "nu e in regula"

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 11:12
807 citiri
Sever Voinescu: PD-L se identifica cu Guvernul si asta "nu e in regula"
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu apreciaza ca este nociv pentru partid faptul ca toti liderii democrat-liberali sunt in Guvern si ca intreaga activitate a formatiunii se limiteaza la guvernare.

"Relatia Partidului Democrat Liberal cu Guvernul nu trebuie sa fie sub nicio forma una de totala suprapunere, pentru ca asta ne impinge catre tipul partidului-stat, care este in acelasi timp partidul perdant", a declarat Voinescu la RFI.

Sever Voinescu crede ca "nu e-n regula" ca PD-L se confunda cu guvernarea. "In orice sistem democratic, partidul care se identifica perfect cu mecanismele statului si incearca sa traga din asta toate foloasele posibile va pierde la alegerile libere care urmeaza. Asta s-a dovedit sistematic si-n istoria electorala a Romaniei.

Or Partidul Democrat Liberal in acest moment aproape ca se confunda cu guvernarea si nu e in regula. Partidul Democrat Liberal trebuie sa aiba viata lui, trebuie sa aiba gradul lui de autonomie fata de Guvern si de pe aceasta pozitie trebuie sa aiba dialogul lui cu Guvernul", apreciaza deputatul.

Sever Voinescu mai spune ca au existat "sincope foarte serioase de comunicare" intre Cabinetul Boc si parlamentari.

"Vedeti, adesea, cand se vorbeste despre partid in Romania, se intelege un fel de armata, care sta cu pusca la picior vreme de patru ani si, cand vin alegerile, incepe sa culeaga voturi. Partidul este cu mult mai mult decat o organizatie care din patru in patru ani culege voturi si intre timp sta sau se pregateste pentru urmatoarea etapa.

Partidul, din punctul meu de vedere, este inainte de toate o organizatie care aduna impreuna energii, imaginatia, inteligenta unor oameni care au o viziune comuna in legatura cu felul in care trebuie sa fie organizata cetatea. Or lucrul asta nu se intampla in Partidul Democrat Liberal si este imperios necesar sa se intample", a conchis Sever Voinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sever Voinescu PDL, #Guvern Boc PDL , #PDL