Sever Voinescu nu isi doreste un presedinte PD-L care sa dea cu pumnul in masa

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 14:55
2341 citiri
Sever Voinescu nu isi doreste un presedinte PD-L care sa dea cu pumnul in masa
Foto: Arhiva

Deputatul Sever Voinescu spune ca nu a luat inca o decizie in privinta celui pe care il va vota pentru presedintia PD-L la Conventia din 14 mai, dar a remarcat ca cei doi principali candidati propun doua stiluri de conducere diferite, unul autoritar, cel de-al doilea conciliant.

"Sigur, eu nu sunt un judecator de oameni si nu imi sta in caracter sa compar oamenii intre ei, cel putin nu public. Dar ca profil de lider politic, mie mi se pare ca diferenta fundamentala dintre cei doi este cea care se vede si pe care marseaza amandoi drept calitate, in competitia din interior.

Si, anume, domnul Boc este un lider care face eforturi extraordinare pentru consens si larga sustinere, un lider care are un bun exercitiu al negocierii si un temperament permisiv si tolerant, in timp ce domnul Vasile Blaga incearca sa se proiecteze ca un lider autoritar. Am vazut chiar si sustinatori ai domnului Blaga care spun ca isi propune un stil de conducere a partidului autoritar.

Evident ca trebuie sa ne intrebam ce inseamna exact autoritar. Eu marturisesc ca nu vreau sa fac parte dintr-un partid autoritar, un partid care in interiorul lui e autoritar si in exterior se comporta la fel, pentru ca nu poti sa fii autoritar in interior si sa fii in exterior in dialogul politic democrat", a declarat Sever Voinescu pentru Ziare.com.

Cine ar fi cel mai bun presedinte al PD-L? - Sondaj Ziare.com

In opinia purtatorului de cuvant al PD-L, Emil Boc a demonstrat ca stie sa pastreze principiile partidului, este capabil sa conduca "un partid mare, divers in interior, dar care isi uneste fortele pentru a trage in aceeasi directie".

"Eu cred ca lucrul asta nu poate fi realizat prin atitudini de forta, batand cu pumnul in masa, si, in general, mie tipul asta de atitudine nu imi place", a mai spus Sever Voinescu.

Acesta a precizat insa ca, personal, Vasile Blaga nu i-a lasat impresia unui om care "bate cu pumnul in masa", dar aceasta pare sa fie proiectia pe care o lanseaza in campania electorala sustinatorii acestuia.

"Eu nu ii judec pe cei doi, remarc doar ca ambii candidati propun in campaniile lor aceste doua profiluri de lideri, unul un tip, celalalt alt tip", a subliniat Sever Voinescu.

Intrebat in ce masura Emil Boc va reusi sa ridice PD-L in sondaje si sa castige alegerile din 2012, in conditiile in care este perceput de electorat ca fiind responsabil de masurile de austeritate foarte dure adoptate anul trecut, deputatul democrat-liberal a precizat ca aceste masuri au fost absolut necesare si ele au fost luate de Guvernul PD-L, nu doar de Emil Boc.

"Guvernul Boc a fost si este Guvernul PD-L. Nu exista un Guvern Boc si un altfel de guvern, Blaga sa spunem. Ambii candidati au avut aceasta directie foarte clar asumata in programul lor, de a pastra partidul unit si de a pastra partidul la guvernare. Sunt obiective comune si asta ma bucura.

Guvernul a fost condus de Emil Boc, dar este Guvernul PD-L. Lucrurile in plan electoral le deconteaza intregul partid. Trebuie sa reamintesc insa ca ceea ce s-a intamplat, ca ratiune a masurilor de austeritate, tine de echilibrarea Romaniei. Sigur ca bugetarii, la un moment dat, au luat salarii mai mici, dar la un moment dat trebuie sa inteleaga ca riscul era sa nu le ia deloc", a afirmat Sever Voinescu.

Incepe lupta in PD-L - vezi cum au plecat in cursa Boc, Blaga si Paleologu

Campania interna in PD-L pentru alegerile din 14 -15 mai a demarat luni, odata cu inscrierea oficiala in cursa electorala a lui Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sever Voinescu alegeri PDL, #Boc Blaga Paleologu, #congres PDL , #PDL