Sever Voinescu: Nu cred ca Victor Ponta va merge cu sfidarea pana la capat

Joi, 03 Mai 2012, ora 13:51
2885 citiri
Sever Voinescu: Nu cred ca Victor Ponta va merge cu sfidarea pana la capat
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PDL, deputatul Sever Voinescu, crede ca, la presiunea "rationala" a unor colegi de partid, Victor Ponta va renunta la Victor Alistar si "nu va merge cu sfidarea pana la capat" supunandu-l pe acesta votului in Parlament.

"E o sfidare incredibila la adresa legislatiei anticoruptie si la adresa institutiilor anticoruptie.(...)Dar probabil ca oamenii se vor lamuri despre Victor Ponta mai repede decat ma asteptam eu", a comentat Sever Voinescu decizia lui Victor Ponta de a-l mentine pe Victor Alistar pe lista ministrilor din viitorul sau cabinet in ciuda faptului ca acesta a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, care spune ca el nu mai poate ocupa o functie publica pana pe 7 august 2012.

Deputatul PDL crede insa ca este posibil ca Victor Ponta sa faca o alta nominalizare pentru functia de ministru delegat la primul-ministru pentru Strategii guvernamentale, transparenta si relatii cu societatea civila.

Guvernul Ponta are deja probleme mari cu justitia

"Depinde mult de reactia pe care o are in propriul partid. Domnul Ponta are un anumit prag de sensibilitate la reactiile pe care le are in partid. Dar nu trebuie sa uitam ca USL are, in general, o reactie de iritare si de antipatie fata de institutiile anti-coruptie si probabil ca e dispus sa le sfideze pana la un anumit punct.

Nu imi dau seama, dar daca domnul Ponta va fi supus unei presiuni, rationale de aceasta data, din partea propriului partid sunt convins ca va gasi o solutie sa faca o alta nominalizare. Daca nu, va merge inainte. Sa nu uitam insa ca vorbim despre oamenii care au manifestat la Pitesti impotriva procurorilor anticoruptie, aducand aminte de vremurile de glorie ale guvernului Nastase si afacerea Bivolaru", a mai declarat Sever Voinescu pentru Ziare.com.

Liderii PSD fac scut in jurul lui Nicolescu - Vanghelie asteapta sa fie si el saltat de mascati

Intrebat daca PDL il va contesta la Curtea Constitutionala pe Victor Alistar in cazul in care acesta va fi votat de parlament, Sever Voinescu a raspuns: "Vom evalua, dar eu nu cred ca domnul Ponta va merge cu sfidarea chiar pana acolo. Eu stiu ca domnia sa e o natura impetuoasa si ca uneori frizeaza obraznicia chiar in manifestarile politice si verbale. Nu cred ca, totusi, omul politic Victor Ponta va merge cu sfidarea pana la capat".

"Daca totusi o va face, evident ca PDL va reactiona in limitele procedurii, dar ar fi un caz unic in istoria Romaniei. Sunt convins ca exista parghiile legale ca Romania sa fie aparata de abuzuri, fie si din partea celui care astazi conduce majoritatea parlamentara", a mai declarat Sever Voinescu, precizand ca exista si posibilitatea ca "in PSD sa se nasca o presiune care sa il readuca pe domnul Ponta in limitele ratiunii institutionale".

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Voinescu contestare Alistar ministru, #Alistar ministru guvern Ponta, #Alistar ministru incompatibilitate , #PDL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza globedreamer
globedreamer
rank 5
De fapt acum are Ponta o scuza beton... sa-l numeasca pe Nastase