Sever Voinescu: Intelectualii sunt tolerati in partide pentru imagine

Luni, 11 Martie 2013, ora 12:03 2386 citiri
Foto: Digi 24

Politicienii se folosesc de intelectuali ca artificiu de imagine, a spus democrat-liberalul Sever Voinescu care, dupa un mandat de deputat, a aflat ca in politica conteaza mai putin idealurile si mai mult banii.

Invitatii Elenei Vijulie la emisiunea "Kilometrul 0", Sever Voinescu si Mircea Vasilescu, au vorbit duminica seara despre rolul intelectualilor in politica romaneasca.

Fostul deputat Sever Voinescu a vorbit despre locul pe care ar trebui sa il ocupe intelectualii pe scena politica folosind drept exemplu propria experienta: "Am intrat in politica pentru ca m-a enervat sa comentez la ziar si sa ii aplaud pe unii si sa ii injur pe altii si am simtit ca trebuie sa ma implic. Rolul intelectualului e mult mai activ decat de a sta arbitrar sau de a se angaja intr-o cauza la un moment dat".

Mai mult, spune Voinescu, intelectualii sunt tolerati intr-un partid si pentru ca ajuta imaginii publice a acestuia: "Multi dintre colegii mei imi spun ca se simt folositi. Si o spun si public. Eu nu m-am simtit. Poate oi fi fost atat de abil folosit, incat nu am simtit asta. Dar sunt oameni ca Baconschi care au frustrarea asta: simt ca au fost folositi".

Citeste mai multe despre Sever Voinescu: Intelectualii sunt tolerati in partide pentru imagine. Multi colegi imi spun ca se simt folositi , pe Digi 24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News