Sever Voinescu: E ceasul schimbarii, nu mai putem continua asa

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 09:17
5206 citiri
Sever Voinescu: E ceasul schimbarii, nu mai putem continua asa
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu afirma ca ideea majorarii taxelor de catre Guvern, despre care se zvoneste in presa, nu se bucura de sustinere in randul democrat-liberalilor deoarece "ar ucide si putina viata care mai palpita in economia noastra privata" si sustine ca este absolut necesara o remaniere guvernamentala.

"In politica, daca nu produci schimbarea la timp vei fi tu insuti schimbat. Nu e cinism, nu e darwinism politic, nu e imoralitate. Este, pur si simplu, politica(...)Un guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii", comenteaza Sever Voinescu pe blog lipsa de eficacitate a actualului Executiv, tentat se pare sa apeleze la cresterea cotei unice si a TVA.

Declaratiile vin la doar o zi dupa ce consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a sustinut si el ideea unei eventuale remanieri guvernamentale iminente.

Lazaroiu: Daca Guvernul se ghideaza dupa televiziuni nu o sa faca niciodata nimic

Poate ca nu putem mai mult

Voinescu afirma ca Guvernul "se pregateste sa dea vina pe FMI" si nu pare dispus sa isi asume esecul in reformarea sistemului bugetar.

"PD-L este partidul de dreapta care crede in economia de piata si care ajuta economia privata. PD-L nu este partidul bugetului de stat. (...) In plina criza, guvernul a reusit in foarte mica masura sa restringa cheltuielile publice, sa protejeze initiativa privata si sa foloseasca eficient resursele europene. Acestea erau marile examene ale guvernului. Nu le-a trecut. Multi spun ca e prea devreme pentru bilant. Mie mi se pare ca tempoul crizei economice impune bilanturi mai rapide decit in mod obisnuit", apreciaza deputatul democrat-liberal.

"Guvernarea se dovedeste a fi din ce in ce mai grea. Poate ca nu putem mai mult. Poate ca nu putem mai bine. Poate ca nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult si mai bine. Dar nu mai putem continua asa. Nu stiu daca e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbarii", subliniaza el.

Sistemul politic romanesc este corupt, inertial, lenes, ingust, incompetent

Fost purtator de cuvant al prezidentiabilului Traian Basescu si considerat un apropiat al presedintelui, Voinescu apreciaza ca victoria acestuia in alegeri a marcat o schimbare in politica romaneasca, dar se pare ca PD-L nu a inteles acest lucru.

"Traian Basescu a reusit, dupa cinci ani de mandat greu, sa puna in criza intregul sistem politic romanesc aratindu-l asa cum e: corupt, inertial, lenes, ingust, incompetent. (...) Am vorbit despre schimbarea felului de a fi in politica in ultimele trei campanii electorale leganindu-ne in iluzia ca e vorba despre adversarii nostri si nu despre noi. (...) Dar cei mai multi dintre propovaduitorii schimbarii au crezut ca schimbarea nu se refera la ei din simplul motiv ca ei o striga cei dintii si cel mai tare. Poate la fel cred si acum. Ei bine, se inseala! Iata-ne, partidul schimbarii, partidul votat de oameni pentru a schimba, facind exact ceea ce imputam sever adversarilor nostri ca fac", mai considera acesta.

Trebuie doar sa simtim incotro merge istoria si sa-i dam un branci exact in acea directie

Sever Voinescu mai sustine ca "responsabilitatea politica pentru ceea ce sufera Romania acum apartine tuturor: PDL, PSD, PNL, UDMR", chiar daca "vina se poate doza".

Antonescu: Noi, toti romanii, platim acum realegerea lui Basescu

"Nu stiu ce au de gind celelalte partide. Nici nu ma priveste. Dar stiu ca PD-L este la ceasul unui examen greu. Trebuie sa se schimbe. Trebuie sa fie capabil sa produca singur, in cadru perfect statutar si democratic, o alternativa. Trebuie sa arate ca este partidul proiectului lui Traian Basescu si nu partidul deconcentratelor. Trebuie sa arate ca este un mare partid si nu o masina de strins voturi la soroc", sustine Sever Voinescu, fara a lasa loc de interpretari.

"Cred ca se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare(...)Vorba Condoleezzei Rice, trebuie doar sa simtim incotro merge istoria si sa-i dam un brinci exact in acea directie", incheie Voinescu.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Sever Voinescu remaniere, #remaniere guvern Boc, #majorare taxe, #marire TVA , #PDL