Sever Voinescu despre relatia Basescu-Patriciu si refacerea Aliantei DA

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 10:35 3384 citiri
Foto: B1 TV

Dupa doi ani de discordie intre afaceristul Dinu Patriciu si presedintele Traian Basescu, Sever Voinescu, unul dintre liderii PDL, recunoaste ca cei doi nu mai sunt dusmani.

Nostalgic dupa Alianta DA, dintre PD si PNL, Sever Voinescu a marturisit intr-un interviu pentru B1 TV ca si-ar dori ca cele doua partide sa refaca intelegerea politica. "Am fost un mare fan al Aliantei DA, am sustinut-o, chiar si cand s-a destramat credeam ca trebuie refacuta. Si astazi cred ca trebuie refacuta si astazi cred ca asta e sansa Romaniei. Mie mi se pare ca e important de facut asta, vorbim de fosta Alianta Dreptate si Adevar", a spus democrat-liberalul.

In acest context, Voinescu a vorbit si despre relatia dintre Dinu Patriciu si Traian Basescu. Nici macar reconcilierea dintre cei doi, a sugerat Voinescu, nu ar mai putea readuce cele doua partide in aceeasi alianta.

"Nu stiu daca relatia PNL-PDL este perfect corespondenta relatiei personale dintre doi lideri, dintre un lider autentic politic Traian Basescu si a unui lider economic cu mare influenta politica, Dinu Patriciu. Eu nu stiu daca o eventuala colaborare la un moment dat dintre Traian Basescu si Dinu Patriciu readuce si PNL, si PDL in matca Aliantei DA", a adaugat deputatul PDL Voinescu.

De altfel, Voinescu, purtator de cuvant al PDL, nu este singurul care a vorbit in ultima perioada despre parteneriatul dintre "Basescu si Patriciu". Scriitorul Mircea Cartarescu, unul dintre sustinatorii presedintelui, a invocat intr-un editorial pentru EVZ posibilitatea unei "aliante" Dinu Patriciu - Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News