S.Voinescu: PD-L trebuie sa se gandeasca la un premier cu autoritate

Luni, 16 August 2010, ora 10:15
2188 citiri
S.Voinescu: PD-L trebuie sa se gandeasca la un premier cu autoritate
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu afirma ca democrat-liberalii trebuie sa se gandeasca la un premier cu autoritate in fata tuturor partidelor politice si la un "presedinte vizionar, capabil sa aduca sange proaspat".

"Nu am de gand sa fiu mai 'disciplinat' decat sunt. J.F. Kennedy a spus candva, refuzand sa sustina din pozitia de senator o nominalizare anume ceruta de partidul sau, ca si loialitatea de partid are o limita. Pentru unii, aceasta limita e foarte stramta - sunt loiali partidului atata timp cat fac bani cu el.

Pentru altii, aceasta loialitate ocupa un spatiu cu mult mai vast - sunt gata sa sacrifice din ei insisi pentru partid. Avem in PD-L cazuri de toate felurile. In cazul meu, limitele sunt cele ale adevarului, ale decentei, ale ideilor de dreapta", a declarat Voinescu intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, in care a fost rugat sa comenteze reprosurile adresate de Traian Basescu saptamana trecuta, intr-un interviu la RRA.

Basescu: Daca eu conduceam PD-L, Preda si Voinescu nu ar fi fost in partid

Sever Voinescu sustine in continuare ideea unei remanieri guvernamentale si precizeaza ca "Romania are nevoie de un premier cu autoritate in fata tuturor partidelor politice si, mai ales, capabil sa convinga o populatie deprimata, o presa apocaliptica si o clasa politica enervata ca drumul pe care ne cheama este cel bun".

"La randul sau, PD-L are nevoie de un presedinte vizionar, capabil sa aduca sange proaspat si sa puna la treaba toate resursele partidului. Nu e usor, pentru ca intr-un partid mare, ca PD-L, se gasesc oameni de toate felurile, cu experiente diferite, cu perceptii si interese diferite. La PD-L este nevoie de un presedinte si de o echipa care sa asume conducerea unui mare partid de tip european in al doilea deceniu al acestui secol. Este ceva cu totul diferit de conducerea unui partid mic si viguros in Romania ultimului deceniu al secolului trecut", a mai adaugat Sever Voinescu.

Deputatul considera eronata si ideea potrivit careia cel care va conduce PD-L va trebui neaparat sa fie si viitorul candidat la presedintie al partidului.

"Este o gandire eronata, dupa parerea mea. Singuri complicam problema viitoarei conduceri a PDL prin asemenea pretentii. Nu avem si nu vom mai avea un Traian Basescu. De aceea, nu trebuie sa cautam un alt Traian Basescu, pentru ca nu exista. Trebuie sa cautam cu totul altceva", si-a avertizat Voinescu colegii de partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sever Voinescu PDL, #Sever Voinescu Basescu, #Sever Voinescu premier Boc , #PDL