PDL cere iesirea lui Sova din politica

Joi, 08 Martie 2012, ora 14:222747 citiri
PDL cere iesirea lui Sova din politica

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a transmis ca formatiunea din care face parte cere iesirea din viata politica a senatorului PSD Dan Sova, pentru declaratiile in care a negat Holocaustul din Romania.

Voinescu l-a criticat si pe presedintele PSD, Victor Ponta, spunand ca, initial, i-a luat acestuia apararea, comparand situatia cu cea a "Domnului Goe", personaj dintr-o opera a lui Caragiale.

"Ne uimeste reactia prietenului si presedintelui sau, domnul Ponta. Domnul Ponta spune marti 'a fost o exprimare gresita, si-a cerut scuze', apoi, a doua zi pe blog, ca nu are nicio scuza. I-o fi trebuit timp sa se dumireasca, dar decizia pe care a luat-o arunca in ridicol seriozitatatea atitudinii pe care, ca presedinte al socialistilor, ar fi trebuit s-o aiba.

Ce a facut domnul Ponta? L-a trimit intr-o calatorie la Washington. Daca n-ar fi tragic, am fi in situatia domnului Goe, pe care, ca sa nu ramana repetent, il trimite intr-o plimbare", a spus Voinescu intr-o conferinta de presa.

Acesta a mai spus ca nu era necesar ca Sova sa fi mers la Washington, ci era de ajuns sa citeasca raportul pe tema Holocaustului.