Inca un asasinat politic sangeros (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 20:01
3603 citiri
Inca un asasinat politic sangeros (Opinii)
Foto: guardian.co.uk

Sever Voinescu, in febra recitarii noii poezii de partid, a dus frenezia "terorismul politic" pe culmile lipsei de bun simt. Dupa spectacolul infiorator de dizgratios al Robertei Alma Anastase, si prost interpretat, si paralel cu orice logica, Sever Cotoi Voinescu a insistat sa perfectioneze penibilul.

De la pupitrul oficial al purtatorului de cuvant, in numele Partidului Democrat Liberal, fostul jurnalist a infierat asasinatele, crimele si masacrul verbal din tabara PSD.

Trebuie repetat de oricate ori este nevoie: da, declaratiile lui Victor Ponta despre "impuscaturi" frizeaza nu doar iresponsabilul, ci si incitarea la violenta. La fel cele ale lunaticului de la Vaslui, acel nefericit care nici macar nu stia cine era Aldo Moro, dar il ameninta pe premierul Romaniei cu soarta tragica a italianului. Asa ceva ar trebui sanctionat in primul electoral. Pentru ca astfel de declaratii sunt facute doar pentru inca un pumn de voturi.

DAR! Sever Voinescu se preface a nu intelege gravitatea propriilor sale acuzatii, urletul disperat ca sunt la un pas sa fie impuscati, ciuruiti la propriu de mitralierele Opozitiei cred ca exprima o iresponsabilitate si mai mare decat prostia lui Victor Ponta. E ca si cum ar implora sa fie macelariti, ori macar un pic raniti de vreun cartus, doar doar asa lumea va intelege mai bine cat de periculosi sunt "asasinii" din USL. E ca si cum ar muri deja doar pentru ca niste imaturi au scapat niste tampenii pe gura, totusi la cel mai figurat mod posibil.

Altfel, ar fi trebuit cu totii sa ne simtim ciuruiti la propriu cand presedintele candidat castigator Traian Basescu isi sufla degetul rostind "Un fleac, i-am ciuruit!" Ironia maxima cel putin in acest caz a fost ca romanii chiar au fost ciuruiti la propriu, nu doar la figurat, de cele mai dure masuri de austeritate din Europa. Ba poate chiar din lume, daca e sa le socotim cumulat.

Si daca tot ne-am amintit, ar fi oare in avanatajul panicardului Voinescu sa rememoram toate declaratiile de un cinism extrem si extremiste in sine care au acompaniat taierile si austeritatea draconica impusa de Guvernul PDL? "Pusca si cureaua lata" si "biciul" lui Emil Boc au fost ele doar figuri de stil ori s-au dovedit in fapt lovituri cat se poate de reale si concrete aplicate romanilor? Sa fi fost asta un genocid in masa, potrivit mentalitatii pedelistilor exprimata de Anastase si Cotoi?

Asa cum Traian Basescu nu a omorat pe nimeni in tepele din Piata Victoriei, ci le-a transformat mai degraba in plase date tuturor romanilor, la fel nici impuscaturile lui Ponta sigur nu vor lua viata nimanui. Cel mult ele vor fi o noua teapa. De asta au si fost rostite. Realitatea e insa taman pe dos. In politica romaneasca numai ura adevarata si consistenta nu exista. Avem in fapt doar o enorma complicitate, o structura mafiota transpartinica si o cardasie cvasi-generala.

Nimeni nu este dusmanul de moarte real al cuiva si nimeni nu este iremediabil "pierdut" pentru cealalta tabara, astfel incat sa devina o tinta a razbunarii oarbe si irationale intr-un razboi al urii. Fiind doar o mare gasca de interese comune, opuse totusi celor pe care-i reprezinta, ei toti se isterizeaza, se cearta, se spurca si se-impusca doar pentru a da iluzia ca sunt dusmani de moarte si pentru a impusca in complicitate poporul cu nemernicia lor.

Pana cand se schimba intre ei cu tot cu beneficiile si privilegiile pe care le-au castigat pe spatele adevaratilor trasi in teapa. In rest, daca pe Sever Voinescu il trec naduselile la gandul extremismului politic, ii recomand sa citeasca atent, din nou, declaratiile de simpatie ale fostului sau coleg de partid Iulian Urban fata de monstrul Breivik. Coleg pe care niciodata nu l-au exclus din PDL pentru extremismul gandirii sale expuse public. Au asteptat sa plece singur. Acum la motiune sunt convins, de exemplu, ca s-ar bucura de votul sau.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sever Voinescu PDL, #Sever Voinescu Victor Ponta, #Ponta impusca PDL, #amenintari USL PDL , #PDL