De ce refuza PDL "migrantii" lui MRU. "Forta Civica sa se gandeasca un pic"

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 14:27 4836 citiri
Foto: Ziare.com

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu spune ca partidul sau nu vrea in continuare sa accepte candidaturi din partea Aliantei Romania Dreapta ale unor fosti pedelisti trecuti acum la Forta Civica.

"Scopul constructiei nu a fost de a da ocazia unora sa treaca dintr-un partid in altul, ci sa aduca forte proaspete langa PDL. Nu vrem sa dam ocazia unora sa se reinventeze in alte partide.

E ciudata atitudinea unor colegi care gasesc cu cale sa faca lucrul asta (sa candideze din partea Fortei Civice - n.red), daca oricum erau in PDL. Al doilea argument e ca altceva asteptam de la partenerii nostri", a spus Voinescu, pentru Ziare.com.

El a adaugat si ca aceasta permutare oricum nu are sens, intrucat toata lumea va candida sub sigla aliantei.

Intrebat ce crede despre varianta vehiculata chiar de secretarul general al Fortei Civice, ex-pedelistul Stefan Pirpiliu, care spunea pentru Ziare.com ca e posibil ca aceasta formatiune sa candideze separat la alegerile parlamentare daca PDL refuza unele candidaturi, Voinescu a raspuns: "Forta Civica trebuie sa se gandeasca un pic, sunt sigur ca o sa se mai gandeasca un pic".

PDL se opune candidaturii unor fosti membri de-ai sai, plecati recent din partid, precum deputatii Danut Liga si Stefan Pirpiliu.

ARD poate lua scorul PDL din 2008, MRU mobilizeaza electoratul

Sever Voinescu crede ca e posibil ca Alianta Romania Dreapta sa ia cat a luat PDL la alegerile parlamentare din 2008, adica 34%.

"Cred ca e plauzibil, rationamentul e logic, nu e nimic iluzoriu. PDL, in momentul cel mai de jos, la alegerile locale, a avut 22% in vot politic. Noi am invatat lectia pe care alegatorii ne-au dat-o la locale.

In al doilea rand, alegatorii isi dau seama ca a miza pe USL e o greseala. USL ofera doar amenintari si furtisaguri marca Dragnea. In al treilea rand, acum avem oameni ca Mihai Razvan Ungureanu, care mobilizeaza electoratul", a conchis Voinescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News