Serghei Șoigu amenință că Rusia va reacţiona „prompt şi extrem de dur” la alte atacuri pe teritoriul ei

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 16:24
2446 citiri
Serghei Șoigu amenință că Rusia va reacţiona „prompt şi extrem de dur” la alte atacuri pe teritoriul ei
Ministrul rus al Apărării FOTO / Facebook Serghei Șoigu

Rusia va reacţiona "extrem de dur" la alte atacuri ale combatanţilor care intră pe teritoriul ei dinspre Ucraina, a declarat miercuri, 24 mai, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Armata rusă a anunţat marţi că a eliminat militanţi care au atacat o regiune de frontieră rusă cu vehicule blindate în urmă cu o zi, omorând peste 70 de "naţionalişti ucraineni" şi împingându-i pe restul înapoi în Ucraina.

"Vom continua să răspundem la astfel de acţiuni ale militanţilor ucraineni prompt şi extrem de dur", a declarat Şoigu în faţa oficialilor din Ministerul Apărării, în remarci publicate de minister.

La 22 mai, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat că "s-au infiltrat sabotori" în centrul raional Graivoron din regiunea Belgorod de la granţa cu Ucraina. În acelaşi timp, "mai mult de o duzină de aşezări au fost bombardate. În regiune a fost introdus regimul operaţiunii de combatere a terorismului (CTO). În urma atacului, 13 civili au fost răniţi şi o persoană a murit", a adăugat el.

O zi mai târziu, Ministerul Apărării a raportat despre "înfrângerea sabotorilor". "Peste 70 de terorişti ucraineni, patru vehicule blindate de luptă şi cinci camionete au fost distruse", a declarat ministerul, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

La rândul său, Kremlinul a declarat miercuri, citat de Reuters, că utilizarea "hardware-ului militar" fabricat în SUA de către combatanţi pro-ucraineni care au efectuat un raid într-o regiune de graniţă din Rusia în această săptămână constituie o mărturie a implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina.

"Nu este un secret pentru noi că tot mai multe echipamente sunt livrate forţelor armate ale Ucrainei", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în faţa reporterilor, întrebat despre utilizarea de către combatanţi a echipamentelor de fabricaţie occidentală.

"Nu este un secret pentru nimeni că acest echipament este folosit împotriva propriei noastre armate. Şi nu este un secret pentru noi că implicarea directă şi indirectă a ţărilor occidentale în acest conflict creşte în fiecare zi. Tragem cele mai potrivite concluzii", a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Analişti militari afirmă că incursiunea de două zile din această săptămână ar putea forţa Kremlinul să abată trupele de pe linia frontului, în timp ce Kievul pregăteşte o contraofensivă majoră şi speră că va învinge în ceea ce este considerat un război neprovocat de cucerire al Rusiei, adaugă Reuters.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
#Serghei Soigu, #Rusia, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Rusia