Serghei Lavrov sugerează că Polonia ar vrea să ocupe vestul Ucrainei

Duminica, 20 Martie 2022, ora 12:18
13403 citiri
Serghei Lavrov sugerează că Polonia ar vrea să ocupe vestul Ucrainei
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe FOTO Kremlin.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reacționat la propunerea Guvernului polonez privind trimiterea unei misiuni de menținere a păcii a NATO sau a unei alte organizații internaționale în Ucraina – scrie portalul Onet.pl.

„Aceasta este demagogie, iar în NATO vor înțelege că trebuie să fie realiști” – a afirmat Lavrov. În plus, ministrul rus de Externe a declarat că nu exclude că, dacă s-ar lua o astfel de decizie, majoritatea forțelor de menținere a păcii ar veni din Polonia, iar această ţară ar prelua controlul asupra vestului Ucrainei și a oraşului Liov. În acest caz, a adaugat Lavrov, polonezii „ar rămâne acolo mult timp și, poate, acesta este scopul acestui plan”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Rusia răspândește un nou fals: că Ucraina va ataca diplomați americani la Liov

Mașina de propagandă rusă a mai lansat un fals: că regimentului Azov urmează să efectueze un atac terorist la Liov împotriva diplomaților americani și occidentali, pentru a-l prezenta ulterior ca un atac al Rusiei, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konașenkov.

„Vreau să subliniez că regimul de la Kiev este la curent cu planurile naționaliștilor, dar nu ia nicio măsură pentru a împiedica implementarea acestora. Regimul naționalist de la Kiev intenționează să atace reprezentanța diplomatică a Statelor Unite și ale țărilor occidentale și să-l prezinte ca un „atac țintit al Forțelor Armate Ruse”, susține Konașenkov.

Potrivit oficialului Ministerului rus al Apărării, partea ucraineană ar încerca să obțină astfel închiderea de către forțele NATO a spațiului aerian al Ucrainei.

O altă intoxicare rusescă a fost existența laboratoarelor biologice din Ucraina. Dar șeful Organizației pentru Dezarmare, Izumi Nakamitsu, a declarat, într-o ședință a Consiliului de Securitate, că ONU nu deține informații despre niciun program de arme biologice în Ucraina.

NATO trebuie să doboare rachetele rusești care zboară spre Polonia sau România. Apelul unui cunoscut general
NATO trebuie să doboare rachetele rusești care zboară spre Polonia sau România. Apelul unui cunoscut general
La nivelul NATO ar trebui să se ia decizia de a doborî rachetele din spaţiul aerian ucrainean care se îndreaptă spre Polonia sau România, susţine generalul polonez Waldemar Skrzypczak....
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
#Serghei Lavrov, #razboi Rusia Ucraina, #Polonia, #NATO , #Razboi Ucraina