Reactii oficiale dupa ce Serena Williams a refuzat un test antidoping: Iata ce spun jucatoarea, WTA si USADA

Joi, 28 Iunie 2018, ora 12:53
25225 citiri
Reactii oficiale dupa ce Serena Williams a refuzat un test antidoping: Iata ce spun jucatoarea, WTA si USADA
Foto: Instagram/ Serena Williams

Serena Williams a refuzat sa efectueze un test antidoping comandat de USADA (Agentia Americana Antidoping - n.red.), iar scandalul este departe de a fi stins.

Au aparut si primele reactii oficiale, partile implicate incercand sa aiba o pozitie comuna, una care este in avantajul sportivei.

Pe scurt, in data de 14 iunie, un reprezentant USADA s-a prezentat la locuinta Serenei din Florina pentru un test inopinat. Sportiva nu era acasa, asa ca acesta a asteptat-o. In momentul in care a ajuns la resedinta, Williams a refuzat testul, sustinand ca a devenit o tinta si ca este testata mult mai des decat ceilalti jucatori de tenis.

Sportiva americana a mers mai departe si l-a sunat pe presedintele WTA, Steve Simon, pentru a se plange, iar acesta a luat legatura in continuare cu Travis Tygart, presedintele USADA.

"Am primit un mesaj de la Serena si am sunat-o imediat. Mi-a spus ca este ingrijorata si ca are intrebari cu privire la testarile antidoping din afara competitiilor. Nu sunt sunat in fiecare zi de sportivi, dar se intampla. Exista intotdeauna intrebari cu privire la reguli si avem un intreg proces de educare a sportivilor.

Am discutat cu Travis (Tygart - n.red.) si i-am spus ca ar trebui sa o sune, ceea ce a si facut", a explicat Simon pentru Deadspin.

In continuare nu se stie ce au discutat seful USADA si Serena Williams, insa avem o pozitie oficiala a agentiei antidoping din Statele Unite.

"Discutam tot timpul cu atletii despre programele noastre. Am discutat recent cu Serena despre un control. De-a lungul timpului, ea a sustinut programul nostru. Asa cum arata baza de date, Serena a fost testata de cinci ori in 2018, in afara competitiilor, toate aceste teste fiind trecute. Conversatia recenta a fost una obisnuita, ca toate celelalte pe care le-am purtat cu ea", a transmis Brad Horn, director de comunicare al USADA.

La randul ei, Serena Williams si-a transmis pozitia prin intermediul purtatorului ei de cuvant.

"In cei 23 de ani de cariera, Serena nu a fost testata niciodata pozitiv, desi a fost supusa testelor mult mai mult decat alti tenismeni, barbati sau femei. De fapt, ea a fost testata de patru ori mai des. Este o sustinatoare vocala a programului si a respectat regulile USADA. Si pentru ca va continua sa le respecte, nu exista niciun motiv pentru acest tratament invaziv."

Cei de la USADA au avut ultimul cuvant totusi, transmitand ca pot testa orice sportiv oricand considera ca e nevoie, fara explicatii suplimentare.

Pe 14 iunie Serena nu a fost insa testata, ea refuzand sa dea curs solicitarilor reprezentantului agentiei antidoping.

Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#Serena Williams test antidoping, #Serena Williams scandal doping, #Serena Williams WTA USADA , #WTA