Reactii extreme din PSD dupa criticile externe la adresa Legilor Justitiei: Sa il expulzam pe Klemm! Sa isi dea demisia Timmermans

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 13:17
10519 citiri
Reactii extreme din PSD dupa criticile externe la adresa Legilor Justitiei: Sa il expulzam pe Klemm! Sa isi dea demisia Timmermans
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa criticile transmise luni de Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, la adresa modificarilor Legilor Justitiei, din PSD au urmat reactii foarte dure.

Astfel, in timp ce Serban Nicolae ii cere demisia lui Frans Timmermans, Liviu Plesoianu solicita nici mai mult nici mai putin decat expulzarea de urgenta a ambasadorului american.

"Declaratiile facute ieri in cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European au umplut paharul rabdarii. Sa te declari ingrijorat de legi ce n-au produs inca vreun efect, de presupuneri si predictii stupide si vadit subiective, dar sa ignori cu nonsalanta rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, intamplate si dovedite, asta arata ca esti nedemn de functia pe care o ocupi. Ce inseamna "dreptul la un proces echitabil" cand hotararea de condamnare e data de un judecator obligat sa nu divulge inculpatului si avocatului acestuia o parte din probe?

Ce inseamna "dreptul la un proces echitabil", cand se aplica proceduri secrete care deroga sau chiar incalca direct garantiile procesuale prevazute de Constitutie si lege? Ce inseamna "independenta magistratilor" cand procurorii sunt subordonati, prin protocoale secrete, ofiterilor de informatii in cadrul unor echipe comune de ancheta penala? Ce 'pasi inainte' au fost facuti cand ai in fiecare an sute de persoane achitate pentru ca 'fapta nu exista' si zeci dintre aceste persoane inainte de a fi achitate au fost si in arest preventiv?", a scris Serban Nicolae pe Facebook.

Senatorul PSD a adaugat ca, "atunci cand sustii abuzurile, ar trebui sa ai macar decenta de a nu o face din postura de prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar european pentru statul de drept si Carta drepturilor fundamentale".

"Ar trebui sa ai bunul-simt de a nu rosti asemenea absurditati in Comisia pentru libertati civile din Parlamentul European. Ai demonstrat ca nu ai nici una, nici alta.

Noi, in Romania, am mai vazut mentalitati ca a ta. In anii '50.

Sunteti putini, dar in pozitii-cheie ale deciziei. O fosta procuroare, scolita doctrinar in cei mai negri ani ai lui Ceausescu, te aplauda si gandeste ca tine in Parlamentul European. Si mai sunt cativa.

Totusi, de unde atata infatuare, atata aroganta si dispret la un socialist? Acum inteleg de ce in tara ta, partidul tau (Partidul Muncii) nu obtine nici 6% din voturile cetatenilor. Ei te cunosc mai bine decat te cunosc concetatenii mei. Te-ai acoperit deja de rusine. Demisioneaza, Frans Timmermans! Urgent!", a punctat el.

Plesoianu: Solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului american Hans Klemm

La randul sau, deputatul PSD Liviu Plesoianu solicita expulzarea ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, sustinand ca nu mai pot fi tolerate ingerentele acestuia in activitatea parlamentara, guvernamentala si in justitie.

"In acord cu prevederile Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice, solicit EXPULZAREA de urgenta a ambasadorului american Hans Klemm!

Date fiind ingerintele repetate in treburile interne ale tarii mele, solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului Hans Klemm. Daca suntem cu adevarat un stat independent si suveran, daca ne respectam Constitutia si pe noi insine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador in activitatea parlamentara si guvernamentala, precum si in justitia romaneasca.

Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, asa cum nu e, in general, treaba niciunui ambasador cum anume hotaram noi sa ne construim propriul cadru legislativ! Nu e treaba lui Klemm in ce fel isi desfasoara activitatea Inspectia Judiciara!", a scris Liviu Plesoianu pe Facebook.

Acesta ii transmite ambasadorului ca a jignit de mai multe ori poporul roman! "Cu un tupeu INIMAGINABIL, v-ati permis sa CERTATI POPORUL ROMAN pentru optiunile sale electorale!", a punctat el.

Reactiile celor doi vin dupa ce, luni, majoritatea politica de la Bucuresti a primit un avertisment dur din partea lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, care a transmis ca Romania face pasi inapoi, iar Comisia nu va ezita sa aduca Guvernul roman in fata justitiei.

Tot luni, ambasadorul american a transmis ca recentele schimbari cumulate din Justitia romana "ameninta sa intoarca timpul la inceputul anilor 2000".

A.G.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#PSD reactii critici externe, #PSD reactii Klemm, #PSD reactii Timmermans , #PSD