PSD incearca sa-l elimine pe presedintele Iohannis din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurentei

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 17:45 13310 citiri
Foto: Facebook / Serban Nicolae

PSD incearca sa modifice in Parlament procedura de numire a conducerii Consiliului Concurentei, eliminand interventia presedintelui Romaniei. Modificarea a fost propusa prin amendament depus de senatorii PSD Serban Nicolae (foto) si Daniel Zamfir, proiectul fiind pe ordinea de zi la Senat, care e camera decizionala.

Este vorba despre Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.39/2017 privind actiunile in despagubire in cazurile de incalcare a dispozitiilor legislatiei in materie de concurenta, precum si pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr.21/1996.

In acest moment, plenul Consiliului Concurentei este numit de presedintele Romaniei, la propunerea comisiilor juridice din cele doua camere, in baza votului dat de Parlament. Senatorii Nicolae si Zamfir vor ca de acum inainte plenul Consiliului Concurentei sa fie numit prin hotarare adoptata de Parlament, in sedinta comuna a celor doua camere.

PSD incearca astfel sa profite de faptul ca inca mai dispune de o majoritate numerica informala in Parlament si sa schimbe conducerea Consiliului Concurentei cu persoane agreate de partid.

In plus, Serban Nicolae a mai propus cresterea de la 7 la 11 a membrilor plenului Consiliului Concurentei, dar si incetarea activitatii actualilor membri, prin scurtarea mandatului de 5 ani prevazut de lege, ceea ce ar putea fi neconstitutional.

Consiliul Concurentei este o institutie esentiala in monitorizarea activitatii companiilor, putand sa dea amenzi uriase pentru practici ilegale.

  • Consiliul Concurentei a amendat 4 firme cu 3,18 milioane lei pentru trucarea unor licitatii pentru semnalizare rutiera
  • Presedintele Consiliului Concurentei acuza presiuni: Si politice, si din partea mediului de afaceri
  • Consiliul Concurentei investigheaza scumpirea excesiva a mastilor medicale. Companiile risca amenzi uriase
  • C.B.

    Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News