Motivul invocat de PSD pentru amanarea audierilor: Nu aveam cum sa punem intrebari prefectului, ca nu am citit raportul MAI

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 16:47
3259 citiri
Motivul invocat de PSD pentru amanarea audierilor: Nu aveam cum sa punem intrebari prefectului, ca nu am citit raportul MAI
Foto: Arhiva Ziare.com

Serban Nicolae, membru in Comisia de aparare a Senatului, a declarat, marti, ca a propus eliminarea de pe ordinea de zi a punctului care prevedea audierea lui Carmen Dan si a Sperantei Cliseru in cadrul comisiei, pentru ca raportul intocmit de Ministerul de Interne a fost trimis luni si nu a avut timp sa-l citeasca.

"Nu aveam cum sa punem intrebari doamnei prefect, cata vreme nu am apucat sa vedem raportul. Prefectul Capitalei are de regula alte atributii decat sa faca drumuri la Parlament ori de cate ori domnul Vela (Presedintele Comisiei pentru aparare din Senat, Marcel Vela - n.red.) are chef de declaratii. Astazi a facut un drum inutil. A fost invitata de Vela si Falcoi, ei nu sunt Comisia de aparare. Dupa ce toti membrii comisiei vor studia acest raport, saptamana viitoare vom putea sa facem o discutie in legatura cu persoanele care pot sau trebuie sa fie audiate la Comisia pentru aparare din Senat", a spus Serban Nicolae, membru in Comisia de aparare a Senatului, citat de Mediafax.

Vezi si Ciolos, dupa blocarea audierilor: Ii avertizez pe toti cei care vor sa ascunda adevarul acestui moment rusinos ca nu vor reusi

Acesta a sustinut ca daca Vela sau orice alt parlamentar vor clarificari suplimentare pot adresa interpelari ministrilor.

"Daca domnul Vela sau domnul Falcoi sau orice alt parlamentar are nedumeriri personale sau nevoie de clarificari individuale exista procedura parlamentara a intrebarilor si interpelarilor pe care le pot adresa membrilor Guvernului, asa cum se stie nu de acum, ci de 28 de ani in Romania. Nu merge pe criteriul 'era aici', poate era cu alta treaba", a adaugat Serban Nicolae.

Intrebat de jurnalisti despre mesajele prezentate de ministrul de Interne, Carmen Dan, la Cex-ul din weekend, Serban Nicolae a spus ca "printurile nu au fost date in studiu".

"La Cex nu s-au pus pe masa niciun fel de printuri. Nu (nu a mintit Gabriela Firea-n.red.), nu s-au pus pe masa in sensul ca nu au fost date in studiu", a precizat senatorul PSD.

Vela sustine ca ce s-a intamplat in sedinta Comisiei a fost o inscenare pentru a nu se afla adevarul

Presedintele Comisiei pentru aparare din Senat, Marcel Vela, a declarat marti, dupa ce majoritatea comisiei a eliminat de pe ordinea de zi audierea ministrului de Interne si a prefectului Capitalei, ca a fost o inscenare a PSD pentru a nu se afla adevarul.

"Decizia nu a fost anulata, a fost gasit un motiv, ati vazut ca a fost o inscenare, au luat cuvantul mai multi pe aceeasi tema care tinea de forma, nu de font, pentru ca pana la urma am incercat sa stabilim intalnirea pentru saptamana viitoare (..) dar nu a fost de acord majoritatea nici cu modificarea punctului cinci, adica sa se aprobe pentru saptamana viitoare, nici cu introducerea unui punct de diverse in care sa discutam daca sunt sau nu de acord sa se afle adevarul cu ce s-a intamplat in 10 august si pentru a nu se ajunge la acest punct de diverse, mai ales ca a venit si doamna Cliseru, s-a gasit acest mod de a boicota aceasta sedinta", a spus presedintele Comisiei pentru aparare din Senat la finalul sedintei, arata Mediafax.

Acesta a sustinut ca nu a putut sa ii dea cuvantul prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, care s-a aflat pentru cateva minute la sedinta, deoarece membrii social-democrati din Comisiei au parasit sala.

"Am vrut sa ii dau cuvantul doamnei Cliseru, dar colegii de la PSD nu au mai stat tocmai de aceasta teama ca doamna Cliseru va lua totusi cuvantul. Au gasit varianta de fuga, adica sa paraseasca sala. Imi cer scuze presei, pentru ca ati asistat la un spectalcol jenant astazi creat de unii senatori care au avut probabil interes sa se ajunga la aceasta finalitate neplacuta pentru unele interese sa spunem de partid sau personale. Invitatiile din partea acestei comisii le face presedintele la solicitarea membrilor comisiei discutate si aprobate in Birou. Au fost aprobate in Birou", a adaugat Marcel Vela.

USR: PSD si ALDE au facut din nou scut in jurul ministrului de Interne

Uniunea Salvati Romania (USR) reclama ca PSD-ALDE blocheaza aflarea adevarului si a responsabililor pentru violentele de la miting.

"PSD si ALDE au facut din nou scut in jurul ministrului de Interne, Carmen Dan, care se teme probabil de confruntarea cu prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, si au anulat audierile din Comisia de aparare din Senat. Nimeni altul decat Serban Nicolae, unul dintre tartorii PSD fideli lui Liviu Dragnea, a propus anularea audierilor in ultimul moment, pe motive procedurale", spune USR intr-un comunicat de presa, citat de News.ro.

Secretarul Comisiei de aparare din Senat, senatorul USR Nicu Falcoi, a precizat ca PSD-ALDE demonstreaza ca din nou dispretul fata de cetatenii care vor sa afle ce s-a intamplat pe 10 august.

"Pentru ca pot, PSD si ALDE au anulat astazi audierile si au lasat Comisia de aparare fara cvorum. Cele doua partide demonstreaza inca o data dispretul fata de cetatenii care vor sa afle adevarul despre ce s-a intamplat pe 10 august si cine a dat ordinele de a gaza intreaga multime din Piata Victoriei", a declarat Nicu Falcoi.

Formatiunea precizeaza ca va insista ca ministrul de Interne,Carmen Dan, si prefectul Speranta Cliseru sa fie audiate fata in fata, dat fiind faptul ca "cele doua se contrazic in declaratii, iar adevarul trebuie sa iasa la iveala".

Membrii Comisiei de aparare din Senat au eliminat, marti, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranta Cliseru si a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august. Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Serban Nicolae.

Propunerea senatorului PSD, Serban Nicolae, a fost adoptata cu sapte voturi si patru voturi impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#boicotare audieri prefect Parlament, #audieri prefect Parlament protest , #PSD