Dragnea, somat sa-l demita pe Serban Nicolae: "E un analfabet cultural si un sabotor al memoriei anticomuniste"

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 11:26
7430 citiri
Dragnea, somat sa-l demita pe Serban Nicolae: "E un analfabet cultural si un sabotor al memoriei anticomuniste"
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Deputatul USR Iulian Bulai ii cere lui Liviu Dragnea sa il demita pe Serban Nicolae de la sefia grupului senatorilor PSD si ii face plangere la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului dupa ce social-democratul a sustinut ca partizanii anticomunisti din munti au facut rau Romaniei, iar actiunea lor ar fi fost indreptata impotriva intereselor tarii.

Serban Nicolae a facut declaratiile luni, in comisia juridica a Senatului, el afirmand, printre altele, ca incercarea de schimbare a "stapanului sovietic cu stapanul american" nu a fost cu nimic mai buna si ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.

Teoria senatorului PSD a generat ample reactii negative, iar istoricul Dennis Deletant i-a trimis o scrisoare lui Serban Nicolae in care ii atrage atentia acestuia ca "partizanii din munti s-au opus impunerii puterii comuniste in Romania de catre Stalin", in timp ce PCR-ul a fost cel care "la inceput, a tradat interesele tarii in favoarea unor interese straine".

Deputatul USR Iulian Bulai spune ca Serban Nicolae este "un analfabet cultural si un sabotor al memoriei anticomuniste".

"Duminica trecuta am facut o vizita de lucru la Memorialul Rezisentei din Muntii Fagarasului. Astazi la Jilava am intalnit-o pe doamna Ioana Raluca Voicu Arnautoiu, fiica partizanilor Arnautoiu din Muntii Fagarasului. A fost nascuta in munti si a rezistat ca prin minune pana la varsta de doi ani cand parintii dumneaei au fost prinsi.

Sa iti sacrifici pana si familia pentru libertate, sa iti nasti copilul intr-o pestera, si un analfabet cultural sa iti spuna ca familia ta este de sabotori si vrajmasi ai tarii...", a scris pe Facebook Iulian Bulai.

Acesta sustine ca Serban Nicolae "nu merita sa fie liderul de grup PSD in Senatul Romaniei".

"Ii cer presedintelui Dragnea sa il demita din aceasta functie. Badaranie si injosire e prea putin spus. Maine voi depune o plangere la Institutul de Investigare si Cercetare a Crimelor Comunismului si Exilului din Romania", mai arata deputatul USR in incheierea postarii sale.

Serban Nicolae a mai fost inlaturat de la sefia grupului PSD din Senat si a Comisiei Juridice in luna mai, dupa ce senatorul a propus, si colegii sai au votat, gratierea faptelor de coruptie.

Fost avocat al lui Catalin Voicu, senatorul PSD condamnat la ani grei de inchisoare pentru coruptie, Serban Nicolae se alatura prin aceste declaratii fostului sau coleg de partid si de Senat Dan Sova, care a negat existenta Holocaustului declansand astfel un urias scandal public.

In martie 2012, Dan Sova declara ca vina pentru suferintele evreilor din Romania apartine exclusiv germanilor.

"Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric. Niciun evreu nu a avut de suferit si asta s-a datorat lui Antonescu", spunea Sova atunci.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#deputat Bulai plangere Serban Nicolae, #Serban Nicolae anticomunisti Stalin Churchill , #PSD