Condamnare definitivă pentru bărbatul din Arad care și-a omorât fiica vitregă și i-a dat foc. De ce au fost reduse de 10 ori daunele morale acordate mamei

Sambata, 14 Mai 2022, ora 13:41 4350 citiri
Florin Beniamin Crişan a fost condamnat definitiv la 17 ani și patru luni de închisoare FOTO Poliția Română

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală în dosarul bărbatului din Arad care şi-a ucis fiica vitregă, în vârstă de patru ani, şi i-a dat foc, arată adevarul.ro. Curtea de Apel a menţinut pedeapsa pronunţată în prima instanţă, dar a redus drastic daunele morale acordate mamei şi tatălui natural al victimei.

17 ani şi patru luni de închisoare. Aceasta este pedeapsa finală primită de Florin Beniamin Crişan, acuzat că, în luna octombrie 2021, şi-a ucis fiica vitregă în vârstă de patru ani, iar apoi a dus-o pe un câmp şi i-a dat foc pentru a scăpa de cadavru. Practic, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au menţinut pedeapsa aplicată în primă instanţă de Tribunalul Arad.

Chiar dacă au menţinut pedeapsa aplicată lui Crişan, judecătorii au redus drastic cuantumul daunelor morale acordare de prima instanţă mamei şi tatălui natural al fetiţei ucise. Astfel, dacă Tribunalul Arad l-a obligat pe Crişan să îi plătească mamei naturale 1.000.000 de euro şi tatălui natural 500.000 de euro, Curtea de Apel Timişoara a decis că 100.000 de euro e o sumă suficientă.

„ Aşa cum a reţinut şi prima instanţă, Curtea constată că din raportul de evaluare psihologică reiese că mama victimei este profund afectată de evenimentul tragic în urma căruia fiica sa în vârstă de 4 ani a decedat, de circumstanţele dramatice în care aceasta a fost ucisă, iar apoi incendiată. Pe de altă parte, instanţa de control judiciar nu poate face abstracţie de faptul că, în momentul în care partea a aflat că fiica sa a murit, chiar şi în versiunea morţii accidentale, ce i-a fost relatată de inculpat, aceasta nu a alertat organele de poliţie, nu şi-a încunoştinţat rudele sau apropiaţii despre eveniment, iar pe parcursul procesului chiar şi-a exprimat o oarecare indulgenţă faţă de persoana inculpatului. Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare la analiza cuantumului despăgubirilor morale, ce sunt într-o strânsă legătură cu suferinţa părţii civile, relevată de probe”, au explicat judecătorii.

În privinţa tatălui natural, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au arătat că „faptul că acesta nu locuia împreună cu fiica sa minoră, nu reprezintă un temei pentru neacordarea despăgubirii morale, aşa cum solicită inculpatul, fiind evident că partea civilă suferit ca urmare a faptului că fiica sa a decedat, în împrejurările faptice reţinute în cauză”.

„Cu toate acestea, nu trebuie omis faptul că partea civilă (n.r. tatăl natural) nu a prezentat alte dovezi pertinente, privind implicarea sa în viaţa minorei şi eventuala grijă faţă de fiica sa, din care să rezulte dimensiunea relaţiei afective”, au mai arătat judecătorii Curţii de Apel Timişoara, care au pronunţat sentinţa definitivă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News