Verdict amânat de 25 de ori într-un proces legat de milioane de lei evaporați. În final, judecătoarea l-a achitat pe acuzatul belgian

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 15:25 4670 citiri
Afacerist belgian, achitat de Tribunalul Prahova, după 25 de amânări FOTO ziare.com

Un judecător din cadrul secției penale a Tribunalului Prahova a avut nevoie de un an de zile și de nu mai puțin de 25 de amânări pentru a da sentința într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Cauza în care prejudiciul a fost stabilit, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, la șapte milioane de lei, se judecă din anul 2015 pe rolul secției penale a Tribunalului Prahova, iar după șapte ani de proces și 25 de amânări ale pronunțării pe fondul cauzei, instanța a decis să achite inculpații.

Practic judecata în acest dosar s-a terminat în 20 octombrie 2021, doar că instanța a tot amânat, de la o lună la alta, să dea un verdict până în data de 14 octombrie 2022.

În dosar, inculpat a fost omul de afaceri belgian Odiel Filip Ivan Lokere, trimis în judecată pentru infracţiuni de evaziune fiscală, se judecă pe rolul secţiei penale a Tribunalului Prahova din 2015.

Ivan Lokere, administratorul Alinso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi De Bal Ann Margareta, acuzată de complicitate la spălare de bani, dar şi S.C. ALLIANSO BUSINESS PARK S.R.L. Procurorii au stabilit un prejudiciu de 7.037.467 lei, reprezentând impozit pe profit sustras de la plată.

Omul de afaceri Belgian a fost achitat pentru evaziune fiscal ”deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală”, iar pentru pentru infracţiunea de spălare a banilor, întrucât fapta nu există, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Atât societatea comercială administrată de Lokere, dar și cel de-al doilea inculpat în dosar au fost achitați de aceeași instanță.

Sentința nu este definitivă, în caz că vreuna dintre părți va face apel, procesul se va relua la instanța superiorară.

Prevederile Codului de Procedură

Deliberarea, redactarea și pronunțarea hotărârii se fac într-un termen de maximum 60 de zile de la începerea dezbaterilor. În caz de temeiuri justificate, dacă deliberarea, redactarea și pronunțarea nu pot avea loc în termenul prevăzut, instanța poate amâna succesiv pronunțarea, fiecare amânare neputând depăși 30 de zile.

În toate cazurile deliberarea, redactarea și pronunțarea nu pot avea loc mai târziu de 120 de zile de la închiderea dezbaterilor, sunt noile prevederi ale Codului de Procedură Penală.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii