Verdict șocant al fostului șef al armatei de la Londra: Marea Britanie prea slabă să se lupte cu Putin și Rusia VIDEO

Luni, 25 Iulie 2022, ora 12:38
8030 citiri
Verdict șocant al fostului șef al armatei de la Londra: Marea Britanie prea slabă să se lupte cu Putin și Rusia VIDEO
Richard Dannett avertizează Londra cp armata britanic este prea slabă să se lupte cu Rusia FOTO: Mirror

Generalul Richard Dannat, fostul Șef al Statului Major de la Londra, avertizează asupra faptului că armata Marii Britanii este prea slabă pentru a contracara Rusia și pe Vladimir Putin.

În contextul războiului declanșat de Moscova în 24 februarie 2022 în Ucraina, unda de îngrijorare privind o extindere a acestuia în Europa s-a propagat pe bătrânul continent.

Neliniștea vine pe fondul unui plan guvernamental care prevede că forțele armate britanice urmează să fie reduse la doar 73.000 de militari în 2025, cel mai mic număr de soldați ai armatei din ultimii 200 de ani, potrivit Mirror.

Lordul general Richard Dannatt, care a condus Statul Major al armatei britanice între 2006 și 2009, condamnă actuala strategie a Londrei, care prevede o reducere a trupelor.

Putin pariază pe o armă veche în Ucraina: Mai puternică decât rachetele furnizate de Statele Unite

El a dezvăluit cifre care vorbesc despre slăbiciunea armtei britanice, care în prezent numără doar 77.190 de soldați, cu aproximtiv 3.000 de militari mai puțin față de numărul cerut de șefii ministerului Apărării.

”Războiul este o acțiune violentă și ea fi întotdeauna rezolvată cu cizmele pe pământ. Doar întrebați-i pe ucraineni”, a spus Dannatt. El a vorbit despre componența armatei britanice din prezent, care nu ar putea face față unei înfruntări cu forțele ruse ale lui Putin.

Foot Guards din armata Marii Britanii sunt compuse din 5 batalioane separate și ar trebuie să aibă 2.890 de soldați, dar au doar 2.560. Apoi, cele 5 batalioane ale Regimentului Regal al Scoției ar trebui să dețină 2.050 de soldați, dar au doar 1.620.

Leul crește puternic față de euro: Maximum din ultimele 11 luni

Cele 3 batalioane ale Corpului de Informații britanic ar trebui să fie compus din 710 persoane, dar acum sunt doar 590. Dannatt avertizează Londra că doar 2 din cele regimente de tancuri ale armatei britanice Royal Armored Corps sunt la putere maximă.

Pe lângă lipsa de trupe, britanicii au doar 24 de elicoptere de atac. Și numai 227 de tancuri, care se vor reduce la 148, când blindatele Challenger 3 vor intra în funcțiune, în următorii ani.

Lordul Dannat a spus: ”Aramata britanică a fost vărul sărac în ultimii zece ani. Un război terestru în Europa ar trebuie să constituie un semnal de alarmă urgent. Reducerile planificate ale forțelor armate ar trebui oprite imediat.

După aceea, chletuielile militare trebuie majorate pentru capacitatea noastră privind blindatele, artileria terestră și cea antiariană”.

Să menționăm faptul că armata Marii Britanii s-a redus considerat în ultimele decenii, astfel că ea avea 872.000 de militari în 1952, 326.000 în 1984, iar acum a ajuns la 77.190. Pentru ca în 2025, ea să ajungă la doar 73.000 de soldați, cel mai mic număr din ultimii 200 de ani.

Cu toate astea, ministerul Apărării de la Londra a anunțat că intenționează să crească efectivele armatei până la 100.000 de soldați, plus o alocare suplimentară de 24 de miliarde de lire sterline pentru cheltuielile militare, timp de 4 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Concomitent cu războiul din Ucraina, lansat în urmă cu 26 de luni, Vladimir Putin duce o luptă continuă împotriva țărilor occidentale, prin acțiuni ascunse. Acum, experți dintr-un sector...
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O...
#sef Stat Major, #armata britanica, #armata Marii Britanii, #Marea Britanie Rusia, #Rusia razboi, #Putin razboi, #Ucraina razboi , #Razboi Ucraina