Şedinţe la PNL şi PSD: Se finalizează numirile de secretari de stat şi şefi de agenţii

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 10:16
2562 citiri
Şedinţe la PNL şi PSD: Se finalizează numirile de secretari de stat şi şefi de agenţii
Conducerile PNL şi PSD se reunesc luni dimineaţă FOTO Hepta

Conducerile PNL şi PSD se reunesc luni dimineaţă, 6 decembrie, după o pauză de o săptămână în care Parlamentul s-a aflat în vacanţă, după Ziua Naţională de 1 Decembrie.

Restanţele în privinţa guvernării sunt numirile în eşalonul doi, secretari de stat, Secretarul general al Guvernului, precum şi şefii de agenţii.

O controversă a apărut şi în urma votării Laurei Vicol, de la PSD, ca preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, USR cerând retragerea acesteia din această funcţie.

Numirea lui Marian Neacşu ca secretar general al Guvernului întârzie să fie oficializată, după ce liberalii au transmis, prin vocea lui Florin Cîţu, că trebuie analizată situaţia acestuia, respectiv faptul că are o condamnare pentru conflict de interese.

”Am avut o discuţie şi cu premierul Ciucă, i-am spus să verifice legalitatea, să vadă tot, dacă din punct de vedere legal totul este OK. Trebuie să vedem lucrurile acestea. Până la urmă, este o nominalizare a PSD, dar trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, după ce a fost întrebat ce părere are despre numirea lui Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, însă, că îşi asumă această numire.

"Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni.

Asta e corupţie? Am înţeles că domnul Neaşcu a avut o condamnare pe această incompatibilitate, conflict de interese, dar e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu-i apare nimic în cazier. (..) Eu îmi asum această numire”, a spus Ciolacu, la Digi24.

Duminică, vicepremierul Sorin Grindeanu afirma, la Prima TV, despre numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului, că trebuie respectată legea.

”Aici, nu ştiu dacă ştiţi foarte bine dacă este vorba, dacă vă aduceţi aminte, undeva în 2012-1013, sper să nu greşesc anul, au fost vreo 60 de parlamentari în situaţii de acest tip (şi-au angajat rude la cabinetul parlamentar - n.r.). Doar puţini au ajuns în instanţă cu condamnările respective. Nu am decât un mesaj aici. La fel, să fie respectată legea. Poate fi numit în această funcţie şi se consideră necesară numirea domnului Neacşu, şi expertiza pe care nu o contestă nimeni, se numeşte. Nu, aia e”, a declarat Grindeanu.

PNL şi PSD trebuie să mai facă numirile în eşalocul doi al secretarilor de stat şi al şefilor de agenţii şi deconcentrate. Deja PNL, prin vocea liderului de Timiş, Alin Nica, anunţa că liberlaii vor gestiona atât atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#sedinte, #PSD, #PNL, #secretari de stat, #sefi agentii, #numiri, #marcel ciolacu , #stiri politice