O nouă ședință de guvern va avea loc astăzi. Abandonul școlar, infrastructura feroviară și datoria publică, în atenția Executivului

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 10:44 1456 citiri
Ședința de guvern va începe la 14:00 FOTO Facebook / Guvernul României

Guvernul se întruneşte într-o nouă şedinţă joi, 30 decembrie, de la ora 14:00. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se numără Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată de pe autostrada Bucureşti - Braşov.

De asemenea, pe ordinea de zi figurează Programul de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă şi o serie de bugete rectificate ale unor instituţii şi societăţi naţionale, cum ar fi Regia Autonomă "Administraţia Fluvială a Dunării de Jos" Galaţi, Aeroportul Internaţional Timişoara - "Traian Vuia", Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" - Constanţa, Compania Naţională de Investiţii.

Guvernul va aproba și bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu.

Alte acte normative care se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern sunt două proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Vor mai fi discutate un raport privind justificarea creşterii datoriei publice la 31 decembrie 2020 şi propuneri de măsuri pentru menţinerea acestui indicator la un nivel sustenabil.

În privința declanșării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, este vorba despre cele situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti - Braşov, tronsonul Bucureşti - Ploieşti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News