Descoperire privind secretul prelungirii vieții. Cine sunt oamenii ce au câștigat la loteria genetică din naștere și vor trăi mult

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 05:22
27980 citiri
Descoperire privind secretul prelungirii vieții. Cine sunt oamenii ce au câștigat la loteria genetică din naștere și vor trăi mult
Secretul prelungirii vieții a fost descoperit FOTO: Eurek Alert

Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh, Scoția, au reușit să combine și să analizeze șase studii genetice privind îmbătrânirea de la sute de mii de oameni. Ei au reușit să facă o descoperire impresionantă, au găsit două proteine din sânge care influențează în mod direct cât de lungă și sănătoasă poate fi viața oamenilor.

Dezvoltarea de medicamente care vizează aceste două proteine ar putea fi o modalitate de a încetini procesul de îmbătrânire, potrivit celui mai mare studiu genetic legat de longevitate, conform Mirage News.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru începe să intre în declin, ceea ce duce la apariția bolilor și a morții. Această ultimă cercetare, a experților de la Universitatea din Edinburgh, investighează ce proteine ar putea influența procesul de îmbătrânire.

Mulți factori complecși și înrudiți determină vârsta la care îmbătrânim și murim, iar aceștia includ genetica, stilul de viață, mediul și șansa. Studiul pune în lumină rolul pe care îl joacă proteinele în acest proces.

Unii oameni au în mod natural niveluri mai mari sau mai scăzute ale anumitor proteine din cauza ADN-ului pe care îl moștenesc de la părinți. Aceste niveluri pot, la rândul lor, să afecteze sănătatea unei persoane.

Cercetătorii din Scoția, care au studiat 857 de proteine, au identificat două care au avut efecte negative semnificative în diferitele măsurători privind îmbătrânirea. Oamenii care au moștenit un ADN care provoacă niveluri crescute ale acestor proteine au fost mai fragili, au avut o sănătate mai precară și au avut o viață mai puțin lungă decât ceilalți.

Descoperire importantă în lupta cu cancerul. Două plante medicinale ar avea efect în suprimarea tumorii

Prima proteină, numită apolipoproteina (LPA) este produsă de ficat și se crede că joacă un rol în coagulare. Nivelurile ridicate ale LPA pot crește riscul de ateroscleroză, o afecțiune în care arterele se înfundă cu substanțe grase. Bolile de inimă și accidentul vascular cerebral sunt un rezultat posibil, în acest caz.

A doua proteină, molecula de adeziune a celulelor vasculare 1 (VCAM1) se găsește în principal pe suprafața celulelor endoteliale, un strat cu o singură celulă care căptușește vasele de sânge. Ea controlează expansiunea și retragerea vaselor și ajută la coagularea sângelui și la răspunsul imun.

Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent

Cercetătorii susțin că medicamentele utilizate pentru tratarea bolilor prin reducerea nivelurilor celor două proteine LPA și VCAM1 ar putea avea beneficiul suplimentar de a îmbunătăți calitatea și durata vieții.

”Identificarea acestor două proteine cheie ar putea ajuta la prelungirea anilor sănătoși de viață. Medicamentele care scad aceste niveluri de proteine din sânge ar permite omului obișnuit să trăiască la fel de sănătos și tot atât cât indivizii care au câștigat la loteria genetică și s-au născut cu niveluri genetice scăzute de LPA și VCAM1”, a spus dr. Paul Timmers de la Universitatea din Edinburgh.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#secretul longevitatii, #prelungirea vietii, #proteine organism sanatos energie, #proteine, #longevitate, #incetinire proces imbatranire , #descoperire