Secretul alinierii piramidelor de la Giza din Egipt: După 4.500 de ani a fost găsit de un arheolog american VIDEO

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 02:00
10261 citiri
Secretul alinierii piramidelor de la Giza din Egipt: După 4.500 de ani a fost găsit de un arheolog american VIDEO
Piramidele de la Giza sunt perfect aliniate cu punctele cardinale FOTO: Nationals Online

Timp de secole, piramidele de la Giza din Egipt i-au uimit pe oamenii de știință, nu doar prin golurile lor misterioase și camerele ascunse din interior, ci prin modul exact în care egiptenii antici au construit aceste structuri impresionante, fără o tehnologie modernă. Acum, după peste 4.500 de ani de la ridicarea acestora, un arheolog american a dezlegat secretul alinierii perfecte a piramidelor, descoperind că acest lucru a fost realizat folosind echinocțiul de toamnă.

Una dintre cele mai mari dileme pe care le-au avut cercetătorii și arheologii legate de piramidele de la Giza este modul în care monumentele au fost atât de precis aliniate, potrivit Science Alert.

Astfel, experții au constatat că laturile pătrate ale bazei de la Marea Piramidă de la Giza sunt egale, având aproximativ 138,8 metri. Construcția, care este cunoscută și sub numele de Marea Piramidă a lui Khufu, are laturile bazei aliniate aproape perfect cu punctele cardinale: nord-sud-est-vest.

”Constructorii Marii Piramide a lui Khufu au aliniat marele monument cu punctele cardinale cu o precizie uimitoare, mai mare de patru minute de arc sau cincisprezece părți de grad”, a afrimat arheologul și inginerul american Glen Dash de la Institutul de Tehnologie din Massacusetts (MIT), care a studiat piramidele din Egipt și a publicat o lucrare în revista The Journal of Ancient Egyptian Architecture.

Catastrofa globală va lovi Pământul, ultimul avertisment al oamenilor de știință: ”Acum sau niciodată” VIDEO

De fapt, toate cele trei piramide dintre cele mai mari din Egipt, două la Giza și una la Dahshur – sunt aliniate remarcabil, într-un mod în care nu te-ai fi așteptat să fie, mai ales prin faptul că ele au fost ridicate într-o eră a istoriei, fără computere, planuri și drone.

”Toate cele trei piramide, Marea Piramidă a lui Khufu, Piramida lui Khafre, ambele de la Giza și Piramida roșie a lui Snefru de la Dahshur, prezintă doar o ușoară eroare, ele sunt ușor rotite în sensul acelor de ceasornic față de punctele cardinale”, a spus Dash.

Deși, de-a lungul vremii, au existat multe ipoteze legate de uimitoarea aliniere a piramidelor – folosind Steaua Polară sau umbra Soarelui – nu a fost niciodată clar pe deplin cum a funcționat acest lucru.

Dar, acum Dash a descoperit altă idee, mai simplă. Studiul său prezintă cum egiptenii ar fi folosit echinocțiul de toamnă, în urmă cu peste 4.500 de ani, pentru a obține alinierea perfectă a piramidelor.

Timpul se dilată, un fenomen real dar invizibil: Cine îmbătrânește mai repede, capul sau picioarele? VIDEO

În experimentul său, el a plasat o tijă (numită gnomon) pe o platformă de lemn și a marcat locul umbrei acesteia pe parcursul zilei de 22 septembrie. ”La echinocțiu, expertul va descoperi că vârful umbrei se desfășoară în linie dreaptă și aproape perfect în direcția est-vest”, a spus Dash.

”Egiptenii, din păcate, ne-au lăsat puține indicii. Nu s-au găsit documente de inginerie sau planuri de arhitectură care să ofere explicații tehnice care să demonstreze modul în care egiptenii antici și-au aliniat templele și piramidele”, a spus Dash.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#secrete piramide faraoni Egipt, #Marea Piramida Giza Egipt, #secrete Marea Piramida Giza , #descoperire